Annonce
Indland

Prostituerede slås for købesex

En nystiftet forening af prostituerede vil argumentere imod et forbud mod købesex. Og det bekymrer dem, der mener, at de prostituerede ville leve et bedre liv, hvis de ikke var nødt til at sælge sig selv.

Nystiftet forening vil blande sig i debatten om kriminalisering af prostitution.

Købesex skal ikke forbydes.

Budskabet kommer fra en nystiftet forening af prostituerede. De mener, at politikere og meningsdannere er ude på et sidespor, når de råber højt om at kriminalisere prostitution for at hjælpe kvinderne i faget.

- Vi er ikke ofre. Vi sælger sex af egen fri vilje, lyder det samstemmigt fra syv prostituerede, der i går stillede op til pressemøde på Museum Erotica i København.

Men de samme udskældte meningsdannere og politikere, som kvinderne peger fingre af, ryster på hovedet. For den nye forening, der har fået navnet Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), repræsenterer kun en meget lille del af prostitutionsmiljøet. Og når medierne savler efter pornohistorier, så er SIO blot med til at skævvride sandheden om livet som prostituerede.

- Det er jo bekymrende den effekt, SIO har på medierne, fordi det forrykker jo billedet. Nu bliver det acceptabelt for folk at sige: "Se bare! Prostituerede er glade og smukke". Og det er jo ikke hele sandheden, siger Karen Sjørup, der er leder af Center for Ligestillingsforskning ved Roskilde Universitet.

- De fleste tager skade

Også den tidligere prostituerede Odile Poulsen, der blandt andet har været med til at punktere myten om den lykkelige luder, mener, at SIO er på afveje.

- Det kan godt være, at der er en meget lille procentdel, som godt kan fungere i miljøet, uden at det psykisk eller fysisk ødelægger resten af deres liv. Men størstedelen af de kvinder, der er i prostitution, tager skade, siger Odile, der nu arbejder som forfatter og psykoterapeut.

Men tilbage på Museum Erotica står kvinderne fast.

- En kriminalisering rammer alle, og hjælper ingen, svarer en af pigerne, der kalder sig "Feministen".

På Istedgade, hvor værestedet Reden ligger, er forstander Dorit Otzen ikke enig.

- For de kvinder, som kommer hos os, er prostitution lig penge og dermed adgang til heroin. Hvis man spørger dem til livet i prostitution, så synes de, at det er et helvede, siger Otzen.

Men de prostituerede griner sammen med gadejurist Nanna Gotfredsen, psykolog Liese Recke og sexarbejderaktivist Maj Christensen. De mener, at Otzen er på et kristent korstog.

- Vi snakker også med gadepigerne og kender deres behov. De ønsker heller ikke, at sex skal forbydes. Otzen refererer ikke gadepigernes stemmer, men sin egen, lyder det fra Maj Christensen, der selv har arbejdet som prostitueret.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce