Annonce
Kultur

Prosa, Pilgaard og Pape: Fem grunde til at du skal til litteratur-festival i Svendborg

Forfatter Stine Pilgaard er én af mange gode grunde til at tage til 5700 Fortæller. Foto: Astrid Dalum
Festivalen 5700 Fortæller inviterer til en rejse ind i litteraturens verden, og arrangørerne har fundet nogle af de bedte tur-guides. Her får du fem - ud af mange - gode grunde til, at du skal af sted.

Opdateret 22. Oktober med aflysningen af Stine Pilgaard.

Litteraturen er i den grad i fokus i det sydfynske, når Svendborg Bibliotek sammen med Litteraturhuset sparker gang i minifestivalen 5700 Fortæller.

Med undertitlen ‘litteraturen flytter ud’ byder festivalen på kulturoplevelser spundet omkring fortælling i møder med forfattere og andre ord-kunstnere, i musik og på vandring.

Annonce

Her får du kulturredaktør Klaus Knakkergaards fem bud på, hvorfor du skal til tage med til litteraturfestivalen.

5700 Fortæller foregår fra fredag til søndag i efterårsferien, 22.- 24. oktober. Se mere og køb billet på www.5700fortaeller.dk.1 Fortæl dit liv

Maria Lya Leerbeck er en af stifterne bag Forlaget Fortæl, der har specialiseret sig i at hjælpe helt almindelige mennesker med at nedskrive deres livshistorier til privat brug.

Jeg elsker at læse folks livshistorier, og jeg holder måske endnu mere af at skrive andres historier i mit virke. Men hvad med min egen?

Jeg har aldrig tænkt, at min egen historie var værd at fortælle til andre, men der er måske noget at fortælle mig selv. Det giver masterclassen "Fortæl dit liv" mulighed for. I programmet står:

Maria Lya Leerbeck er en af stifterne bag Forlaget Fortæl, som har specialiseret sig i at hjælpe helt almindelige mennesker med at nedskrive deres livshistorier. I denne masterclass inspirerer hun og giver konkrete redskaber til dig, som ønsker, at skrive dine egne erindringer.

Det er i min optik en helt unik mulighed for måske at læse sig selv bedre at kende, men også at efterlade et helt uvurderligt indblik til de personlige generationer og relationer, vi før eller siden efterlader.

23. og 24. oktober klokken 10.30, Svendborg Bibliotek.

2 Morten Pape

Morten Pape fortæller om sin seneste bog "I Ruiner".. Foto: PR

Morten Pape er i min optik en af de vigtigste forfattere, vi har lige nu. Hans evne til at skrive sig direkte ind i mit hjerte er helt sublim. Jeg havde for et par uger siden fornøjelsen af at interview Morten Pape på scenen til Det Store Bogshow i Odense, og det bekræftede mig blot i en forfatter, der lægger så utrolig mange lag i sine historier og karakterer, at du som læser ikke kan lade være med at identificere dig på et eller andet plan. Da han i løbet af vores samtale læste højt fra sin seneste bog, slog det mig, hvor mange - unge som ældre - der nikkede med, når de genkendte noget fra sig selv. Det er en helt særlig evne.

Hans seneste roman "I Ruiner" er tredje og sidste del i den såkaldte Amager-trilogi, og den er netop udkommet med lutter gode anmeldelser. Til 5700 Fortæller kan du opleve ham i selskab med museumsinspektør ved Danmarks Forsorgsmuseum Sarah Smed. Det bliver en samtale om svigt, afsavn og mønsterbrud i de stemningsfulde omgivelser på Svendborgs gamle fattiggård.

22. oktober klokken 19.30, Danmarks Forsorgsmuseum.

3 Byvandring med Mikael Josephsen

Forfatter Mikael Josephsen viser rundt til nogle af de steder, der optræder i romanen "De andre" om Svendborgs misbrugs- og underverden. Foto: Katrine Becher Damkjær

Mikael Josephsen står bag den anmelderroste roman "De andre", der tager udgangspunkt i et fællesskab på kanten af samfundet i og omkring Svendborg. Bogen er blevet kaldt en nyklassiker om samfundets nederste og viser Svendborg helt anden vinkel.

Den vinkel kan du med egne øjne opleve, når forfatteren tager publikum med på byvandring til udvalgte steder i byen og læser højt fra steder i bogen, dér hvor de udspiller sig.

23. og 24. oktober klokken 13. Mødestedet er det offentlige toilet på Torvet.

4 Stine Pilgaard

Stine Pilgaard, der er tilknyttet forfatterlinjen på Vestjyllands Højskole, fik en af sangene fra bogen 'Meter i sekundet' på taget i Højskolesangbogen. Foto: Johan Gadegaard

AFLYST

Stine Pilgaard skriver, så du griner, græder, græmmes og gruer dig. Hendes umiddelbare stil og hendes krøllede tanker om virkeligheden, som hun ser den, får linjerne til at flyve af sted med masser af meter i sekundet. Siden jeg læste den bog - på rekordtid - har jeg haft lyst til at opleve hende live. Har du det også sådan, så er muligheden her nu.

AFLYST!!!.

.

5 Alt det andet

Lise Ringhof og Erik Valeur er to af mange gode grunde til at tage til sydfyn og omfavne litteraturen og alle de ildsjæle, der knokler for kunsten. Pressefoto

Den er muligvis lidt søgt, men jo dybere jeg graver mig ned i programmet, jo sværere bliver det at udvælge. Der er simpelthen så meget godt i dette program. Knud Romer, Erik Valeur og Lise Ringhof, Tegneserie-workshop og så videre, og så videre

Læg dertil den energi og insisteren på kultur, som festivalen er skabt i. 5700 Fortæller er blot det seneste eksempel på kulturelle begivenheder, der udspringer af noget så relativt simpelt som kærligheden til kultur. Den kærlighed skal næres  - den næring er publikum. Derfor skal du af sted.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Odense

Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Erhverv

Michael droppede sit faste job for at lave en af verdens bedste whiskyer: Nu ligger den på lager til om otte år

Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

OB

Lars Høgh i sin bog om OB's bestyrelsesformand: Niels Thorborg tog mig aldrig over på sit hold

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Nyborg

Kraftig blæst: Vindfølsomme køretøjer forbydes på Storebæltsbroen

Annonce