Annonce
112

Promille på 2,26: Spritbilister ramte parkerede biler og modkørende bilist

To bilister blev søndag morgen og søndag eftermiddag anholdt og sigtet for at køre i spirituspåvirket tilstand. Den ene af bilisterne var politiet nødt til at beholde i sin varetægt, fordi han var så beruset, at han ikke kunne tage vare på sig selv. Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik.
Inden for godt seks timer afslørede to spirituspåvirkede bilister sig selv i Odense. En af dem påkørte fire biler.

Odense: Fyns Politi anholdt søndag morgen en 24-årig mand fra Odense, som havde gjort sig selv uheldigt bemærket, da han kom kørende ad Hunderupvej i sydlig retning. Klokken var 6.52, da manden forsøgte at komme forbi nogle biler, som var parkeret ud for nummer 40 – det lykkedes ham ikke.

Et vidne hørte et brag fra vejen og kunne ud ad sit vindue se en bil, som havde ramt nogle af de parkerede biler på vejen. Ifølge Fyns Politi havde den unge bilist påkørt ikke færre end fire biler.

Vidnet har til politiet oplyst, at bilisten forsøgte at køre fra stedet, men han kunne tilsyneladende ikke starte sin bil efter påkørslen. En politipatruljes alkometertest af manden viste en alkoholpromille på 1,42, oplyser Fyns Politi.

Annonce

Kunne ikke tage vare på sig selv

Lidt efter søndag middag blev endnu en bilist fra Odense anholdt og sigtet for spirituskørsel, efter han havde været involveret i et færdselsuheld på Munkerodgyden ved Stegsted i det vestlige Odense.

Klokken 13.05 kørte den 59-årige mand ad vejen mod vest, da han ramte en modkørende bil. Der skete ifølge Fyns Politis oplysninger kun mindre skader, men politiet fandt det nødvendigt at tage manden i sin varetægt, indtil han kunne komme på skadestuen, fordi han var så påvirket af alkohol, at han ikke kunne tage vare på sig selv.

En alkometertest af manden viste en promille på 2,26, og han måtte derfor afgive blod til prøve, der kunne give en nøjagtig alkoholpromille.

Spirituskørsel med 0,5-1,2 promille udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Hvis promillen er over 1,2, bliver kørekortet frakendt ubetinget. En betinget frakendelse betyder, at man kan beholde sit kørekort, hvis man inden for en periode på typisk seks måneder består både teoriprøve og en praktisk køreprøve.

Ved en ubetinget frakendelse mister man sit kørekort med det samme, og man mister retten til at køre bil i seks måneder eller mere. Derefter skal man bestå både teoriprøve og køreprøve, før man kan få et kørekort igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Odense

Palle Krabbe i Rismarken

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];