Annonce
Assens

Projektleder om forkert placering af vindmøller: - Vi begår fejl engang i mellem

Iben Nielsen, projektleder fra Sønderborg Forsyning, viste kortet med den forkerte placering af vindmøllerne på borgermødet i Torø Huse for et halvt år siden. Arkivfoto: Laura Kold

Iben Nielsen, projektleder fra Sønderborg Forsyning, beklager, at det kort, borgerne fik at se på borgermøderne i blandt andet Torø Huse, viste et større undersøgelsesområde ved Helnæs, end Energistyrelsen har givet tilladelse til.

- Hvorfor har I præsenteret et kort til borgermødet i Torø Huse, hvor undersøgelsesområdet ved Helnæs er større end det, Energistyrelsen har tilladt?

- Der er sket en fejl. Vi har skiftet rådgiver, og vi har efterhånden haft mange forskellige på. Der er simpelthen sket en fejl. Men den trekant er heller ikke en del af det område, vi undersøger, den er bare tegnet forkert på kort. Der kommer ikke møller der, og det er ikke muligt, fordi der også er en sejlrande.

Annonce
Grafik: Leif Nørmark

- Men ifølge jeres Facebookopslag fra den 25. januar har I også opmålt dybderne i det forkerte område. Hvad tænker du om det?

- Det er ærgerligt. Vi begår fejl engang i mellem.

- Hvornår blev I klar over fejlen?

- Lige omkring årsskiftet.

- Men hvorfor bruger I så stadig den forkerte placering i jeres Facebook-opslag den 25. januar?

- Vi har ikke fået lavet nye tegninger. Vi er bare gået tilbage til det oprindelige kort. Vi har fået lovning på nye tegninger nu her. Men vi bruger ikke tegninger på et kort til at arbejde efter. Vi bruger koordinaterne, og de har hele tiden været de rigtige.

- Men hvis koordinaterne hele tiden har været rigtige, hvorfor har I så få lavet dybdeundersøgelser i det forkerte område ved Helnæs?

- Det er en fejl desværre.


- Jens Zimmer Rasmussen mener ikke, det er tillidsvækkende, at I har vist borgerne et forkert kort. Hvordan kan borgerne have tillid til jer og projektet, når I ikke har styr på placeringen af undersøgelsesområdet?

- Jeg kan kun være enig i, at det ikke er tillidsvækkende, og som jeg sagde før, beklager vi fejlen. Vi kan ikke selv sidde og tegne på kort. Vi har rådgivere, der arbejder på fuld tryk med det her.

- Vil I holde nye borgermøder, hvor I informerer borgerne om den rigtige placering?

- Vi vil og skal holde flere, og der bliver det selvfølgelig også en del af det, at det bliver det rigtige område. Det hele bliver mere specifikt med støjmodelleringer, visualiseringer og geotekniske undersøgelser. Alt det her regner vi med at være helt færdige med i starten af juni. Der danner vi os et fuldt overblik og afholder borgermøder. Det vil ikke kun være en trekant, firkant eller ottekant, der bliver vist. Det bliver den mest tænkelige placering af møllerne i et scenarie med 20 og 44 møller. Vi ved, vi vil have 160 megawatt. Men vi laver en forundersøgelse for at finde ud af, hvad der gør mindst skade på naturen. På nogle områder er det højere møller, andre steder er det et højere antal. Møllerne kan blive omkring 150 meter eller 200 meter høje, men det afhænger af de mølletyper og leverandører, der til den tid vælges.

- Hvad vil I gøre for at sikre, at de informationer I fremover giver borgerne, er de rigtige?

- Vi prøver på at give informationer, så hurtigt som vi har dem, og derfor kan der ske fejl. Men selvfølgelig vil vi gøre alt, hvad vi kan for at tjekke efter. Især nu, efter vi har haft den her uheldige situation.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce