Annonce
Odense

Projektchef medgiver: Det har taget lang tid

Selv om fire år er gået, uden der er fundet en løsning i pylon-sagen, har Odense Kommune ikke opgivet: - Vi vil forfølge, at pylonen lever op til det aftalte udseende, lyder det fra projektchefen på brobyggeriet Poul-Ivan Ikkala Andersen.

Fire år uden en løsning i pylon-sagen er lang tid. Det erkender Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning.

- Vi kan godt medgive, at det har taget lang tid med en afklaring i forhold til pylonen. Men i Danmark er der – heldigvis – et system, som træder i kraft, når der er uenigheder. Det følger vi naturligvis, og derfor er der nogle faser, som man skal igennem, før der falder en afgørelse, lyder det fra Poul-Ivan Ikkala Andersen.

I dag er han funktionsleder i Anlæg og Fornyelse, men i sin tid var han projektchef for byggeriet af Byens Bro.

Han understreger, at fejlene på broen handler om dens udseende, ikke om funktionalitet eller sikkerhed.

- Der er altså ingen fare eller risiko forbundet med at benytte broen, dens funktionalitet, holdbarhed eller lignende, siger han, men understreger samtidig at broen - der ved sin åbning blev udråbt som Odenses nye vartegn - ikke skal se ud, som den gør nu.

Blandt Industries har på forskellig vis forsøgt at løse problemet, men uden det har virket godt nok til at stille Odense Kommune tilfreds.

- Vi føler fortsat ikke, at pylonen lever op til den standard, som var blevet aftalt. Det har vi meddelt Bladt Industries, og vi har efterfølgende gennemført syn og skøn via voldgiftsretten, oplyser Poul-Ivan Ikkala Andersen.

Torsdag den 23. maj har Bladt Industries telefonisk tilkendegivet overfor Odense Kommune, at virksomheden i løbet af de næste par uger vil fremlægge et konkret forslag til, hvordan den manglende finish på pylonen kan afhjælpes.

- Vi ser naturligvis frem til at modtage forslaget fra Bladt, siger Poul-Ivan Ikkala Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce