Annonce
Sydfyn

Projekt til 90 millioner kroner: Sydfynske arkitekter skal tegne nyt besøgscenter ved Stevns Klint

Nyt besøgscenter ved Stevns Klint skal tegnes af sydfynske arkitekter. Illustration: Praksis Arkitekter.
Det bliver Praksis Arkitekter fra Tåsinge, som får til opgave at opføre et nyt besøgscenter for Stevns Klint Unesco Verdensarv i Boesdal Kalkbrud.

Tåsinge/Stevns: Praksis Arkitekter har endnu engang vundet en ny, stor opgave.

Arkitektfirmaet med base på Tåsinge, som fornylig stod for at genopbygge det legendariske Svinkløv Badehotel, får således ansvaret for at opføre et nyt besøgscenter for Stevns Klint Unesco Verdensarv i Boesdal Kalkbrud.

Et projekt til 90 millioner kroner.

- Vi ønskede os et besøgscenter i verdensklasse, og det projekt, vi har valgt, lever op til forventningerne, forklarer formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, Per Røner, i en pressemeddelelse, hvori det forklares, at Praksis Arkitekter vandt foran tre andre tegnestuer, der også deltog i arkitektkonkurrencen.

Annonce
Det er ægteparret Mette Tony og Mads Bjørn Hansen, der står bag Praksis Arkitekter på Tåsinge. Foto: Katrine Becher Damkjær

Fantastisk

Det var i 2015, at Stevns Kommune fik dispensation til at opføre et besøgscenter inden for strandbeskyttelseslinjen. Kommunen har selv skudt 10 millioner kroner i projektet, der bliver realiseret med god hjælp fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, der til sammen har doneret 80 millioner kroner til formålet.

Hos Praksis Arkitekter ser de frem til at komme i gang.

- Det er jo fantastisk. Vi er utrolig glade for at vinde konkurrencen. Det er en stor ære at skulle arbejde med UNESCO og skulle prøve at leve op til så flot en historie og alle de millioner år, der ligger gemt her, siger Mette Tony, der er indehaver af Praksis Arkitekter sammen med sin mand Mads Bjørn Hansen, til TV2 Øst.

Første spadestik tages ifølge pressemeddelelsen i 2020, mens besøgscentret forventes at stå færdig i 2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce