Annonce
Sydfyn

Projekt til 90 millioner kroner: Sydfynske arkitekter skal tegne nyt besøgscenter ved Stevns Klint

Nyt besøgscenter ved Stevns Klint skal tegnes af sydfynske arkitekter. Illustration: Praksis Arkitekter.
Det bliver Praksis Arkitekter fra Tåsinge, som får til opgave at opføre et nyt besøgscenter for Stevns Klint Unesco Verdensarv i Boesdal Kalkbrud.
Annonce

Tåsinge/Stevns: Praksis Arkitekter har endnu engang vundet en ny, stor opgave.

Arkitektfirmaet med base på Tåsinge, som fornylig stod for at genopbygge det legendariske Svinkløv Badehotel, får således ansvaret for at opføre et nyt besøgscenter for Stevns Klint Unesco Verdensarv i Boesdal Kalkbrud.

Et projekt til 90 millioner kroner.

- Vi ønskede os et besøgscenter i verdensklasse, og det projekt, vi har valgt, lever op til forventningerne, forklarer formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, Per Røner, i en pressemeddelelse, hvori det forklares, at Praksis Arkitekter vandt foran tre andre tegnestuer, der også deltog i arkitektkonkurrencen.

Det er ægteparret Mette Tony og Mads Bjørn Hansen, der står bag Praksis Arkitekter på Tåsinge. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Fantastisk

Det var i 2015, at Stevns Kommune fik dispensation til at opføre et besøgscenter inden for strandbeskyttelseslinjen. Kommunen har selv skudt 10 millioner kroner i projektet, der bliver realiseret med god hjælp fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, der til sammen har doneret 80 millioner kroner til formålet.

Hos Praksis Arkitekter ser de frem til at komme i gang.

- Det er jo fantastisk. Vi er utrolig glade for at vinde konkurrencen. Det er en stor ære at skulle arbejde med UNESCO og skulle prøve at leve op til så flot en historie og alle de millioner år, der ligger gemt her, siger Mette Tony, der er indehaver af Praksis Arkitekter sammen med sin mand Mads Bjørn Hansen, til TV2 Øst.

Første spadestik tages ifølge pressemeddelelsen i 2020, mens besøgscentret forventes at stå færdig i 2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce