Annonce
Middelfart

Programmet for Strib Vinter Festival er klar

Lars Lilholt kommer til Vinter Festival i Strib. Pressebillede
Festivalen kan præsentere en perlerække af danske og udenlandske musiknavne.

Strib: Strib Vinter Festival, som løber af stabelen fra 6. til 9. februar næste år på Strib Skole, har hidtil kun kunnet løfte sløret for enkelte programnavne. Nu er hele paletten af musikere endeligt bekræftet, og det bliver en festival med en række fine navne.

Som noget nyt genopfrisker Festivalen sin børnefestival, som afvikles lørdag formiddag 8. februar.

Strib Vinter Festival 2020 vil blandt mange andre præsentere Lars Lilholt, Søren Huss, Claus Hempler, Erik Grip fra Danmark.

Fra udlandet kommer irske Goitse, I Draw Slow, skotske Tide Lines, engelske Allan Taylor samt Le Vent du Nord, der er førende eksponenter for Quebec Canadas fransksprogede folkemusik.

De tre svenske søstre Bondesson i gruppen Baskery, som væltede Vinterfestivalen i 2013, er tilbage med deres energiske sceneoptræden.

Guldkronen Frokostjazz vil blive betjent af JazzBuffetten fra Varde som lokale jazzentusiaster vil have oplevet på dette års Middelfart Jazzfestival.

Annonce
Le Vent du Nord, der er førende eksponenter for Quebec Canadas fransksprogede folkemusik, spiller ved Strib Festivalen. Pressebillede
Svenske Baskery har tidligere haft stor succes ved festivalen. Og de er tilbage. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

112

Politi i aktion ved boligblok i Middelfart

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce