Annonce
forside

Programmet er klar: Svendborg Graphic fyldt med girlpower

Danske Pernille Ørum er en international stjerne inden for animation, og i uge 5 kan man møde hende, se hende arbejde eller selv tegne med hende på Svendborg Graphic 2019. PR-foto

Stærke kvinder, stærke animatorer og noget for både de frankofile tegneseriefans og computerspillerne. Svendborg Graphic 2019 er klar med program for festivalen i slutningen af januar.

Svendborg: En verden af spil, tegneserier og animation folder sig ud over Svendborg, når festivalen Svendborg Graphic 2019 fylder uge 5 med en lang stribe af aktiviteter for alle dem, der har passion for den verden.

Det er anden gang, festivalen bliver holdt, og denne gang er girlpower et af temaerne. Pernille Ørum er derfor hovednavn. Pernille Ørum, der repræsenterer en udvikling i retning af langt flere kvindeskikkelser inden for både spil, tegneserier og animation, har arbejdet for Disney, Warner Brothers og Mattel, og senest er hun blevet hyret til at tegne figuren Hitgirl - en sej, 12-årig pige, der gør det som snigmorder. Under festivalen kan man opleve Pernille Ørum talent foldet ud, når hun tegner live for publikum, eller når man i en workshop selv kan få lov at tegne sammen med hende.

Girlpower-temaet kommer også til udtryk andre steder i festivalens program, blandt andet ved at man kan blive klogere på kvindeerotiske spil fra Lovable Hat Cult eller høre et samtaleforedrag om #metoo-bevægelsen i den visueller verden.

Annonce

Åbent animationsstudie

Festivalen rummer endnu mere end girlpower i år. Allerede i dagene op til festivalen kan man få et indblik i de kreative processer bag produktionen af tegneserier, spil og animation, når det danske Oscar-nominerede og prisbelønnede animationsstudie Nørlum tager plads i det gamle domhus og herfra vil arbejde på at udvikle og tegne en kampagnefilm med fokus på rent og bæredygtigt havmiljø i 10 dage op til festivalen. Studiet vil i hele perioden være åben for publikum, som får lejlighed til at se produceren, instruktøren og holdet af animatorer arbejde.

Som noget nyt i år vil der være turnering for byens gamerungdom, og for de frankofile tegneseriefans vil der være mulighed for fordybelse i bibliotekets Franske Salon eller med udstillingen French Kiss på SAK. Desuden har festivalen udbygget sit skoleprogram.

Svendborg Graphic 2019s fulde program kan ses på www.svendborg-graphic.dk, hvor man også kan købe armbånd til festivalen til 50 kroner. Armbåndene kan også købes på Svendborg Bibliotek, der bliver festivalens omdrejningspunkt.

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Formanden vil på de skrå brædder

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce