Annonce
Indland

Professor i pædagogik: Lavt timetal er rystende

Pædagogstuderende klædes ikke nok på til arbejdslivet ved kun halvanden times skole om dagen, mener professor.

Det er under al kritik, at studerende på nogle af landets uddannelsessteder kun tilbydes omkring otte timers undervisning om ugen. Det mener professor ved Danmarks Pædagogiske Universitet, Per Schultz Jørgensen.

Søndag skrev Fyens Stiftstidende, at fynske pædagogstuderende ikke er tilfreds med det antal af undervisningstimer, som skolen udbyder.

En af de studerende oplyser til avisen, at hun blot har 7,5 times undervisning om ugen. Det tal ryster Per Schultz Jørgensen.

- For mig er det rystende, at pædagogstuderende kun har, hvad der svarer til cirka halvanden undervisningstime om dagen.

- Hvis man forudsætter, at det er unge studerende, der både skal have en viden og nogle kompetencer, plus at de skal gennemgå en dannelsesproces i forhold til det job, de skal ud i, så er det et tilbud, der slet ikke rækker, siger Per Schultz Jørgensen.

Ifølge Per Schultz Jørgensen kan grunden til de dårligere udbud skyldes overgangen fra pædagogseminarer til professionshøjskoler.

- De (professionshøjskolerne red.) er mere uoverskuelige for den enkelte studerende i modsætning til de traditionelle seminarer.

- Det er blevet en stor fabriksagtig virksomhed, der kun handler om at tjene sig selv ind ved at have nogle overkommelige udbud mod til gengæld at få penge ind for hver enkelt studerende, man producerer, siger Per Schultz Jørgensen.

En undersøgelse fra 2011 lavet af Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS), som har undersøgt timetallet på landets pædagoguddannelser, viser, at studerende i gennemsnit har 11 lektioner om ugen. Det svarer til otte en halv times undervisning.

Hos PLS er man frustreret over udviklingen. Det fortæller Nanna Vieland Christensen, faglig sekretær hos PLS.

- Undersøgelsen fra fire år siden viser, at antallet af lektioner er for lavt, og ud fra samtaler med de studerende går det kun den forkerte vej.

- Vi er landets største videregående uddannelse med landets laveste takst per studerende. Siden 2008 er der sparet 1000 kroner per studerende, og vi føler lidt, at politikerne ikke lytter til os, siger Ninna Vieland Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce