Annonce
Erhverv

Producenten af Danmarks nye kampfly har rekordstor ordrebog

Toby Melville/Reuters
Ved udgangen af 2019 havde Lockheed Martin en ordrebeholdning på 977 milliarder kroner.

Amerikanske Lockheed Martin, der skal levere Danmarks næste kampfly, har haft et godt 2019 med stigende omsætning og indtjening.

Ved udgangen af året kunne fly- og våbenproducenten tilmed glæde sig over den største ordrebeholdning nogensinde. Det viser selskabets årsregnskab.

Ifølge regnskabet havde Lockheed Martin endnu ikke udførte ordrer liggende for 144 milliarder dollar. Det svarer i runde tal til 977 milliarder kroner.

- Selskabet har klaret sig formidabelt igennem 2019, hvor det har opnået stor salgsvækst, stærk indtjening og en rekordstor ordrebeholdning, siger Marillyn Hewson, der er administrerende direktør hos Lockheed Martin, i en kommentar.

For året havde Lockheed Martin en samlet omsætning på 59,8 milliarder dollar, svarende til 406 milliarder kroner.

Det var mere end året før og bidrog til at løfte overskuddet efter skat til 6,2 milliarder dollar, eller 43 milliarder kroner.

Ud af de enkelte divisioner var luftfartssegmentet det største målt på omsætning. Her blev der alene omsat for 23,7 milliarder dollar, svarende til 161 milliarder kroner.

Forleden begyndte Lockheed Martin på produktionen af de første dele til de F-35-kampfly, som Danmark for nogle år tilbage bestilte.

I alt har Danmark bestilt 27 af F-35-flyene. De bliver leveret fra mellem 2021 og 2026.

De nye F-35-fly skal med tiden erstatte de F-16-fly, som er blevet brugt i dansk tjeneste i fire årtier.

Fra dansk side er der afsat cirka 57 milliarder kroner til indkøb og drift af de 27 nye F-35-fly frem til år 2049.

/ritzau/

Annonce
Link til regnskab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce