Annonce
Erhverv

Producent står fast: Min luftrenser slår corona-virus ihjel

Når eksperterne kritiserer Jimcos luftrenser, skyldes det, at de taler uden at have den fornødne viden, mener Jimmy Kjølby Larsen. Foto: Finn Eriksen
Trods hård kritik fra flere eksperter fastholder indehaveren af Jimco A/S, Jimmy Kjølby Larsen, at virksomhedens luftrenser ved navn Mac500s er effektiv i kampen mod corona - også selv om den ikke er testet på Covid-19.

I en annonce i Politiken hævder Air-Tech, som sælger jeres produkter, at jeres luftrenser er i stand til at slå corona-virus ihjel. Hvorfor gør de det?

- Fordi det er rigtigt. Det står jeg 100 procent inde for.

Har du dokumentation for det?

- Nej. Covid-19 er så ny, at det ikke er testet endnu.

Hvordan kan du så vide det?

- Fordi det er mit arbejde. Vi har dokumentation for, at vores maskine slår bakterier og vira ihjel - herunder corona-virus. Og eftersom den virker på corona, virker den også på Covid-19.

Mediet Mandag Morgen har talt med flere eksperter, som er stærkt skeptiske. Hvorfor er de det, hvis du er så sikker i din sag?

- De eksperter skulle have taget kontakt til Jimmy Larsen, for hvis jeg havde fået lov til at fortælle dem, hvad vi gør, så havde de også forstået det. Men det gjorde de ikke.

Hvad er det så, I gør?

- Vi producerer en maskine, som laver UV-stråler, som slår bakterier og vira ihjel.

I luften, ja, men corona-virussen er først og fremmest dråbebåren, og så har luftrenseren vel ingen effekt?

- Jo, for den laver også et redox.

Et redox?

- Det er komplicet, men det svarer til, hvis du har et svømmebassin. Her har du en vandmængde, som bliver recirkuleret, men du kan ikke holde alt vandet sterilt hele tiden, og derfor tilsætter du klor. Klor er så et redox. Lamperne i luftrenseren producerer redox i form en lille smule ozon, som går ud i luften og laver en overfladebehandling og slår bakterier og vira ihjel. Og så slår strålerne de bakterier og vira ihjel, der er i luften.

Så hvis man vil være sikker på ikke at blive smittet af corona, så skal man bare købe en af jeres maskiner?

- Folk er nødt til at tænke fornuftigt. Vi siger altid til vores kunder i fødevareindustrien, at de skal gøre rent som altid, og hvis et rum bliver tilført corona-virus hele tiden, tager det tid at få det ud igen. Det er ikke en vidundermaskine, og hvis en, der er smittet, hoster dig i hovedet, så bliver du også smittet.

Men du fastholder, at luftrenseren vil kunne gøre jobbet, hvis den bare får tid?

- Ja.

Så hvis jeg nu har en stue på 20 kvadratmeter, og der er corona-virus i den, hvor lang tid vil det så tage luftrenseren at fjerne det igen?

- Umiddelbart vil jeg vurdere, at den skal bruge omkring et døgn.

Når du nu er så sikker i din sag, hvorfor har I så ikke dokumentation for det?

- Jeg leder lige nu med lys og lygte efter nogen, der vil teste det. Teknologisk Institut og Statens Serum Institut vil ikke, men jeg har lige nu kontakt til et laboratorium i Tyskland. Jeg håber, de vil teste det for os. Men vi har dokumentation for, at luftrenseren slår vira og bakterier ihjel - bare ikke Covid-19.

Ombudsmanden oplyser, at de nu er i gang med at se på jeres sag. Hvordan har du det med, hvis de ender med at melde jer til politiet for vildledende markedsføring?

- Det er der ikke noget problem i. Jeg står inde for mit udstyr og har dokumentation for, at det virker.

Hvad tænker du om den storm, I er inde i lige nu?

- Jeg synes helt ærligt, at folk burde være stolte af, at vi har sådan et stykke dansk udviklet og dansk produceret stykke teknologi. Og så vil jeg sige som Mærsk (Mc-Kinney Møller, red.): Hvis man ikke ved, så skal man tie stille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce