Annonce
Kultur

Pro-Wrestling er den ultimative parodi på en gladiatorkamp til døden

Wrestlerne kastede sig som kanonkugler igennem luften til Bodyslam Pro-Wrestling på Magasinet i Odense. Foto: Lucas Møller
Bodyslam Pro-Wrestling bød fredag aften på kamp i løveburet på Magasinet i Odense. Fyens Stiftstidende var med, da bryderne med vild dramatik viste parodieret dødskamp.
Annonce

Odense: De yndefuldt dekorerede prismelamper skinner med beskeden glød, da en højlydt, øreskærende klokke forlanger publikum tilbage i deres rødpolstrede sæder.

Som et paradoks i de teaterlignende rammer er alle øjne og de overhængende hvide spotlys rettet direkte mod en kvadratisk boksering lige midt i lokalet.

Pludselig skifter spotlysene farve. Et kvalmgrønt, faretruende skær skyller ind over lokalet som en forstummende bølge, og den øreskærende ringen bliver med ét kvalt af en kortvarig stilhed.

Fra mørket bag den overbelyste boksering rejser sig en dramatisk mandsstemme, der i et brøl nærmest springer ud fra baggrundens skygger.


Hvad, der blev sat i scene som en nådesløs kamp, viser først sit sande væsen, da Tank som et menneskemissil af den anden verden slynger sig ud fra rebene langs bokseringens ene side og foregiver at give Rick Dominick det ultimative nådesstød, så han drøner til jorden i et overdramatisk, teatralsk brag.

Uddrag fra artiklen


På et sekund går publikum fuldstændig grassat. Som vilde dyr skråler de voldsomt tilbage på stemmen, der med en kort kæde af ord har hevet to muskuløse mænd ud af mørkets lænker og ind på scenen som glubske dyr til skue i et bur.

Anden halvleg af Bodyslam Pro-Wrestling er netop ringet i gang. Et slag skal stå mellem den olmt udseende Rick Dominick og en mand af gigantisk skikkelse med det dertil passende navn Tank.

Magasinet i Odense har pludselig forvandlet sig til et Colosseum - og dens scene til en gruvækkende arena for kampe og slag.

Annonce

En gedigen parodi

Et altoverdøvende skrål ruller igennem lokalet, da en kvinde farer op af sit sæde i et heftigt animeret udbrud: EAT HIM, TANK!

Publikum hujer voldsomt - de vil se Rick Dominick mast af den hundrede kilo tunge Tank, der kredser om sin modstander som en dødbringende mastodont.

Alligevel er det ikke enhver, der ønsker at se giganten tromle sig til sejr. Høje buhråb stikker ud af strømmen af begejstring og indhyller lokalet i en massiv væg af støj.

I publikums iver efter menneskelig ødelæggelse er det svært at beslutte, om man skal lade sig skræmme eller begejstre over scenariet, de to mænd befinder sig i.

Men lige så hurtigt som tvivlen har meldt sig, lader den sig erstatte af en underligt blandet følelse af skuffelse og lettelse, da kampen endelig går i gang.

Hvad, der blev sat i scene som en nådesløs kamp, viser først sit sande væsen, da Tank som et menneskemissil af den anden verden slynger sig ud fra rebene langs bokseringens ene side og foregiver at give Rick Dominick det ultimative nådesstød, så han drøner til jorden i et overdramatisk, teatralsk brag.

Publikum hviner og skriger i eksalteret begejstring, mens det ene falske slag efter det andet erstatter hinanden i en kamp, der har forvandlet de to mænd til skuespillere i den mest gedigne parodi på en gladiatorkamp til døden.

Annonce

Bank til babyen

"Bank en baby, bank en baby, bank en baby!", hyler publikum i staccatotakt med øl i hænde. Endnu et slag skal stå, efter Rick Dominick bevidst har ladet sig mane i jorden en sidste gang af sin kolossale modstander.

Babyen, publikum vil give bank, er en lille, robust mand fra duoen Easy Loverz - og ham, der skal give dem, en dødningehovedmaskeret skikkelse fra det næsten religiøst klingende kamphold Sandhedsbevægelsen.

Næsten ironisk er sandheden også den, at der ikke går længe, fra de to mænd på samme affekterede manér som første kamp har nikket hinanden skaller og slynget sig fra den ene ende af ringen til den anden, til den maskerede sandhedskæmper med overlegenhed erklærer sig teaterstykkets suveræne vinder.

I et brøl fra mørket melder den dramatiske mandsstemme sin ankomst. Den grønne lysbølge flyder igen over Magasinet, da mandsstemmen annoncerer aftenens sidste duel. Finalen, sandhedens time - det endelige slag, der skal udkæmpes mellem Sandhedsbevægelsen og det randrusianske tæskehold Randerspagne, der mere end noget andet ligner et boyband fra 00'ernes danske musikscene.

I et virvar af vild gestik og øredøvende råb mister publikum næsten besindelsen, da kvadrillen træder ind i ringen med pomp og lægger kimen til et hysterisk brag som afslutning.

Annonce

Sandhedens time

I en afsluttende kampdans farer kvadrillen rundt i ringen som fanatiske fluer om en glødepære.

Gulvet brager helt abnormt højt, hver gang den ene mand smider den næste i gulvet - først med knytnæve, så med kvælertag og en tredje gang slynget så voldsomt bagover, at man er overbevist om, at hele kvadrillen snart går gennem gulvet.

Kampene så faretruende rigtige ud, når mændene svingede hinanden rundt i manegen. Foto: Lucas Møller

Buhråb og høje brøl springer fra væg til i takt med, at Sandhedsbevægelsen og Randerspagne skiftevis får overhånd i kampen.

Vildskaben vil ingen ende tage, før det langhårede medlem af Randerspagne med overmod stiller sig på et af bokseringens sidereb, slynger sig selv mod en af sine modstandere og lander i gulvet med et sådant brag, at man næsten kunne tænke det en bombesprængning.

Sandhedens time har meldt sin ankomst - for hvem, der er vinder af skuet, er netop landet som en kanonkugle i kød og blod oven på sin modstander.

Endnu en bølge af råb går gennem Magasinet, og råbene rejser sig i akkurat den samme mekaniske staccatotakt, som da der tidligere uddeltes babybank: "Randerspagne, Randerspagne, Randerspagne".

Randerspagne har med vildt overmod og bedste dilettantiske evner bevist, at de er retmæssige Bodyslam Pro-Wrestling-vindere på Magasinet i Odense.

En triumf, duoen markerer ved at drikke en skål i en hvid mokaï - overskyllet af publikums højlydte jubel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce