Annonce
Læserbrev

Private aktører. Stop eksperimenter med ledige

Synspunkt: Af Fyens Stiftstidende 4. september fremgår det, at blå blok er indstillet på at få private aktører på banen til bekæmpelse af den høje ledighed i Odense Kommune. En både klog og rigtig beslutning efter min vurdering. Odense Kommune har i årevis eksperimenteret med beskæftigelsesindsatsen, hvilket frikommuneforsøget er et "godt" eksempel på. Det afstedkom, at de helt store syltekrukker kom frem til syltning af ledige, og alt for mange befinder sig stadig i krukkerne.

Èn af forklaringerne på den høje ledighed kan derfor direkte relateres til frikommuneforsøget, hvor de lovpligtige tre måneders samtaler blev skrottet og mange ledige efterladt på den billigste offentlige forsørgelse, kontanthjælp.

Samtaler gør det dog langtfra alene, for de er blevet genoptaget. Men dét, der, efter min mening, stadig mangler, er en håndholdt indsats fra første ledighedsdag. Og netop den håndholdte indsats leverer private aktører. Borgeren er tilknyttet én fast konsulent under hele forløbet, som både fungerer som job-og virksomhedskonsulent, følger tæt op på borgerens praktikforløb og afleverer løbende progressionsrapporter til borgerens sagsbehandler. Og så har mange private aktører socialrådgivere ansat som konsulenter, hvilket jeg finder væsentligt.

Jeg ser udelukkende fordele i at ansætte private aktører til bekæmpelse af den høje ledighed i Odense Kommune og afklaring af sygemeldte borgere. Der er alt for længe blevet eksperimenteret med ledige og sygemeldte. Nu må eksperimenterne ophøre og fagfolk træde til både af hensyn til den enkelte ledige/sygemeldte borger, men også samfundsøkonomien.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Grufuld ulykke på jernbanen ved Nyborg

1994 Den fine Carl Nielsen-sal i koncerthuset lægger lørdag aften scene til så slibrige sager, at arrangørerne har bevidst har placeret et skilt med ”forbudt for børn” hen over plakaterne. Skuespillerne Henrik Kofoed, Niels Olsen, Søren Pilmark og Asger Reher, der ikke er bange for at ødelægge det pæne image, spiller med fez og unoder rollerne som ”Ørkenens Sønner”. Hver aften oplever de, at publikum udvandrer fra showet. Det skete forleden aften i Holstebro, da det blev for meget for en del af publikum med billige bemærkninger om menneskets nedre regioner og ikke mindst, da en totalt afklædt Kofoed ifølge Holstebro Dagblad fløj hen over tilskuerne med ”alt dinglende, hvad der nu kunne dingle”. 1969 De værnepligtige på Langelandsfortet er gået i sultestrejke, der begyndte i går middags og fortsatte i aftes. Om strejken slutter i dag afhænger af et møde, som orlogskaptajn skal have med talsmændene i eftermiddag. Klagerne vedrører både den varme og kolde mad. De værnepligtige hævder, at flæskestegen er for fed, og at der er lidt variation i det kolde bord, selv om der er otte-ni retter at vælge imellem. - Som altid ved sådanne lejligheder er det nogle enkelte, der starter en aktion, og så kvier resten sig ved ikke at gå med, siger orlogskaptajnen til Fyens Stiftstidende. Det er omkring 100 mand, der sultestrejker, mens det fastansatte personel stadig spiser maden og betaler for den uden at klage. 1944 En grufuld ulykke, der har kostet en mand livet, skete tidligt i morges på banestrækningen i nærheden af Nyborg. En banearbejder, der på skinnecykel var på vej til sit arbejde på Nyborg Station, havde ikke observeret et forsinket tog på strækningen. Han blev påkørt og hans frygteligt lemlæstede lig slæbt med at lokomotivet på en strækning af over to kilometer. Først ved ankomsten til Nyborg Station opdagede lokomotivføreren, at lokomotivets forparti var oversprøjtet med blod. Da jernbanelinjen derefter blev afpatruljeret, fandt man liget af banearbejderen, der formodes at være dræbt på stedet. Liget, der var fuldstændig ukendeligt, blev i Falcks ambulance ført til ligkapellet ved Nyborg Sygehus.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce