Annonce
Faaborg-Midtfyn

Privat par sætter 25.000 kr. på spil: Ringes togstation skal boble af nyt liv

Rikke og Martin Dyrgård Kaspersen, som flyttede til Ringe i februar sidste år, ligger ikke på den lade side. Ønsket om at skabe et fælles mødested for beboerne i Ringe har fået dem til stifte Foreningen for liv i Ringe, som vil omdanne den gamle stationsbygning til et kulturhus med plads til især børnefamilier. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Nu har frivillige bag projekt "Liv i Ringe Stationsbygning" underskrevet en lejeaftale med DSB, og den 11. februar huser den gamle togstation i Ringe sin første fest - og hele byen er inviteret.

Ringe: - Nu sker der endelig noget! udbryder Martin Dyrgård Kaspersen glad.

Sammen med sin hustru, Rikke Dyrgård Kaspersen, har han taget initiativ til at skabe nyt liv i Ringes gamle stationsbygning.

Tirsdag satte Martin Dyrgård Kaspersen nemlig sin underskrift på lejeaftalen med DSB, så nu kan de frivillige bag projekt "Liv i Ringe Stationsbygning" rigtig komme i gang med at sætte stationsbygningen i stand og lave arrangementer for hele byen.

- Nu sætter vi i gang. Vi overtager officielt bygningerne nu, fortæller Rikke Dyrgård Kaspersen.

I stedet for at den markante bygning midt i Ringe skal stå og forfalde, vil initiativtagerne bag projektet skabe et samlingssted til gavn for hele byen. Nu hvor stationsbygningen med lejekontrakten er sikret det næste år, er planen at få fat i en masse forskellige, gamle stole, gerne i form af donationer, inden stationsbygningen skal huse sit allerførste arrangement.

Den 11. februar bliver den gamle togstation nemlig forvandlet til én stor fastelavnsfest med tøndeslag og fastelavnsboller, og alle beboere i Ringe og omegn er inviteret.

Vi har lavet en aftale med DSB, om at vi ikke skal betale husleje det første stykke tid, for at vi kan få gang i nogle reelle indtægter.

Martin Dyrgård Kaspersen, initiativtager til projekt "Liv i Ringe Stationsbygning".

Ringe Station får nyt liv

Planerne for stationsbygningen i Ringe er store, og idéerne mange. Her er et udpluk:

De private dagplejere i Ringe drømmer om at skabe et mødested, hvor de kan lave motorik med dagplejebørnene.

Derudover skal stationen rumme et kreativt værksted, hvor børnefamilier kan lave ting sammen.

Nogle af de frivillige ønsker at lave et åbent musikøvelokale, hvor folk kan komme og gå, som de har lyst.

Rikke Dyrgård Kaspersen er en af initiativtagerne bag projekt "Liv i Ringe Stationsbygning", og den 11. februar vil hun samle beboerne i Ringe til tøndeslag og fastalavnsboller i den gamle togstation. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Frivillige smider egne penge i projektet

På sigt håber Martin og Rikke Dyrgård Kaspersen, at den månedlige husleje på omkring 9000 kroner for stationsbygningens stueetage kan finansieres af arrangementer og små butikker, som lejer sig ind i stationen. Indtil videre har de frivillige dog forhandlet sig til en favorabel aftale med DSB.

- Vi har lavet en aftale med DSB, om at vi ikke skal betale husleje det første stykke tid, for at vi kan få gang i nogle reelle indtægter, fortæller Martin Dyrgård Kaspersen.

For at projektet overhovedet kunne sætte i gang, har han og Rikke Dyrgård Kaspersen dog selv smidt egne penge i projektet.

- For at vise, at vi gerne vil bakke op om projektet og være tovholdere, har vi selv lagt indskuddet på bordet, fortæller Martin Dyrgård Kaspersen.

De omkring 20-25.000 kroner, som parret selv har betalt for indskuddet, regner de ikke med at få tilbage.

- Hvis projektet genererer nok penge til, at vi kan få noget af det tilbage, er det fint, men vi vil gerne spendere dem på at der kan komme gang i stationsbygningen, siger han.

Sådan skal projektet finansieres

Planen er at stationsbygningens driftsomkostninger skal finansieres af aktiviteterne i bygningen.

Den frivillige forening bag har fået 30.000 kroner fra Faaborg-Midtfyn Kommunes borgerbudget til projektet.

Martin og Rikke Dyrgård Kaspersen har selv betalt for indskuddet på omkring 20-25.000 kroner.

Til at starte med lejer de frivillige stationsbygningen i Ringe i et år, hvorefter de vil vurdere, om projektet kan køre videre.

I begyndelsen nøjes de med at leje stueetagen, og huslejen er på omkring 9000 kroner inklusiv forbrug.

Et andet ægtepar, som er en del af frivilliggruppen, har lejet sig ind på førstesalen for et halvt år i forbindelse med en ombygning af deres eget hus.

Annonce

Fastelavnsfest skal samle byen

Søndag den 11. februar slår stationsbygningen i Ringe dørene op for sit første arrangement, nemlig en fastelavnsfest for hele byen. Festen starter med at slå katten af tønden klokken 10, hvorefter de frivillige bag projekt "Liv i Ringe Station" i samarbejde med de private dagplejere i Ringe byder på fastelavnsboller og kakao, saft eller kaffe.

- Så kan det jo også være, at vi kan lokke folk op og se, hvad stationsbygningen er for noget, og at vi igen kan få lov til at fortælle om mulighederne, håber Rikke Dyrgård Kaspersen.

Det koster 25 kroner pr. familie at deltage i fastelavnsfesten, og pengene betales kontant ved indgangen. Tilmelding er nødvendig på Facebook-begivenheden "Familie Fastelavn", så gruppen bag den festlige begivenhed ved, hvor mange boller, de skal bage.

Hvis du samtidig ligger inde med et par gamle stole, du alligevel havde planer om at smide på genbrugen, kan de i stedet få nyt liv i stationsbygningen i Ringe.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce