Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bogarth nyder sommerferien: Trine har passet mere end 50 hunde i sit eget hjem

Trine Yndgaard har passet hunde gennem Dogley i to år. Det er dog hele familien, der engagerer sig i det. Foto: Cecilie Tolversen
Når familien Yndgaard passer hunde - og det gør de tit - indebærer det lange gåture, masser af opmærksomhed og måske får gæsterne endda lov til at sove i sengen.
Annonce

Sdr. Højrup: Normalt bor hunden Bogarth med sin familie nær Ringe, men i disse dage er han på ferie hos sin nye ven, Balder. Her nyder Bogarth at tage en lur på den store græsplæne, kigge nysgerrigt på de fritgående høns i haven og blive nusset bag ørerne.

- Ja, han er lidt mere forsigtig end Balder, griner 35-årige Trine Yndgaard, da Balder utålmodigt venter på, at havelågen bliver lukket, så han med logrende hale kan få lov at hilse, mens Bogarth holder sig lidt på afstand.

Bogarths familie er 16 dage i Norge for at besøge deres børn, mens han selv kun er under 20 kilometer væk fra sine vante rammer. Her bliver han passet af 35-årige Trine Yndgaard, hendes mand Claus og deres to børn Lærke og Lucas på 11 og 13.

- Vi behandler ham, ligesom hvis han var vores egen. Han får lov til alle de ting, som han også gør derhjemme, fortæller Trine Yndgaard.

Sådan får du din hund passet

Hvis du vil finde en lokal hundepasser, skal du først oprette en profil på dogley.com.

Her kan du skrive lidt om din hund og søge efter en hundepasser ud fra forskellige kritier som by, hundens størrelse, alder eller om der er brug for døgnpasning, luftning eller visit og fodring.

Hundepasserne sætter selv deres priser. Hos Trine Yndgaard koster det 190 kr. for døgnpasning, 165 for dagspasning og 75 pr. ekstra hund.

Hun er én ud af de cirka 2.000 fynske brugere, der er tilmeldt den online platform Dogley, hvor hundepassere og hundeejere kan få kontakt.

En pasning hos familien kan vare alt fra nogle timer til flere uger og inkluderer blandt andet gåture i naturområder, hundeskov og måske endda overnatning i sengen.

Hunden Balder og 11-årige Lærke Yndgaard nyder hinandens selskab, men de synes også begge to, det er dejligt, når der kommer andre hunde på besøg. Foto: Cecilie Tolversen

- Hvis deres mor og far giver lov, indskyder Trine Yndgaard hurtigt og tilføjer:

- Vi skal jo ikke lære dem noget, de ikke må.


På et tidspunkt skulle vi have passet Balder og var ude ved en kennel, hvor han var så ked af det. Så tænkte jeg, at der måtte da være andre, der ikke havde lyst til at aflevere deres hund i et bur.

Trine Yndgaard, hundepasser


Annonce

Nus og kærlighed

Trine Yndgaard startede med at passe hunde, efter familien flyttede på landet og selv fik hund.

- På et tidspunkt skulle vi have passet Balder og var ude ved en kennel, hvor han var så ked af det. Så tænkte jeg, at der måtte da være andre, der ikke havde lyst til at aflevere deres hund i et bur, fortæller hun og fortsætter:

- Det er jo ikke for at sige noget dårligt om det, for det ved jeg ikke noget om. Jeg tænkte bare, at hvis folk havde lyst til at komme med deres hund her, så måtte de gerne det.

Familien har stor have og høns, der kan få lov at gå frit, hvis hundene kan lade dem være i fred. Det kan Bogarth godt, selvom han synes, hønsegården er lidt spændende. Foto: Cecilie Tolversen

Efter to år har hun nu haft over 50 pasninger i familiens store hus med indhegnet have. Nogle kommer i en slags dagpleje, mens andre kommer til nytår eller i ferier.

- Vi kan give hundene den tid og kærlighed, de har brug for. Nus og kærlighed får de i hvert fald i kraft af børnene, fortæller hun og kigger smilende over mod sin datter, der har sat sig på havefliserne for bedre at kunne kæle med hundene.

Familien nyder at passe mange forskellige hunde og møde deres ejere. Det eneste krav er, at hunden skal kunne med Balder og med børnene.

Bogarth er en ni år gammel eurasier, der for tiden bliver passet hos familien Yndgaard, mens hans egen familie er en tur i Norge. Foto: Cecilie Tolversen

- Jeg går selvfølgelig meget op i, at man er ærlig. Jeg har hørt fra andre, at ejerne måske ikke har sagt, at hunden slet ikke kan være alene hjemme, eller at den stikker af, så snart den får muligheden. Men sådan noget har jeg bare slet ikke oplevet, fortæller Trine Yndgaard og uddyber:

- Hvis man bare er ærlig, så finder vi ud af det. Jeg har passet en, der ikke kunne være alene hjemme, men så planlagde jeg efter det.

Der har heller ikke været nogen problemer med Bogarth, fortæller hun. Han faldt hurtigt til, og han er en moden herre på ni år, så han er stille og rolig og kan godt finde på at sætte Balder på plads, hvis han har lidt for meget energi.

- Vi er meget glade for hunde og dyr generelt. Selvfølgelig er der nogle, der går mere i hjertet på én, men jeg synes egentlig, at de alle sammen har været søde og rare.

Bogarth faldt hurtigt til i sit midlertidige hjem, hvor han skal være i 16 dage. Foto: Cecilie Tolversen
Balder er en blanding mellem Labrador, Golden Retriever og Border Collie. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce