Annonce
Erhverv

Privat flyselskab bygger ny hangar i Billund Lufthavn

Blackbird Air Charter er et privat flyselskab med seks egne fly og 32 ansatte. Flyselskabet, der ejes af Bestseller-selskabet Heartland, er i færd med at bygge en ny hangar i Billund Lufthavn, som forventes at stå færdig om et år. Prisen for byggeriet, der kan ses til højre i billedet, holder selskabet for sig selv. Foto: Mette Mørk
Blackbird Air Charter får om et år sin første egen bygning i lufthavnen med terminal, hangar og egne parkeringspladser.
Annonce

Billund: Mens flyselskaber over hele verden har været lukket ned under corona-krisen, har de private flyselskaber haft luftrummet for sig selv.

Det gælder for blandt andre Blackbird Air Charter, der er et privat flyselskab med 32 ansatte med base i Billund Lufthavn.

- Vi har ikke på noget tidspunkt under corona-krisen været lukket ned, fortæller direktør Ole Dupont Christiansen, der var med til at stifte firmaet i 2015 i havneparken i Vejle, dengang som en flymæglervirksomhed.

Blackbird Air Charter ejes primært af Bestseller-selskabet Heartland og har blandt sine kunder forretningsfolk, fodboldklubber og musik-stjerner.

Annonce

Får egen terminal

Selskabet er i øjeblikket i færd med at opføre en ny hangar på lufthavnens område, hvor der bliver plads til Blackbirds seks egne fly og de fly, selskabet chartrer.

- Hangaren bliver på 6.000 kvadratmeter og kommer også til at rumme en terminal, kontor og cateringfaciliteter foruden 40 p-pladser, fortæller Ole Dupont, der ikke ønsker at oplyse prisen for byggeriet.

- Det er ikke billigt, men det bliver vores første egen ejendom i lufthavnen. Indtil nu har vi lejet os ind hos Kirkbi, fortæller Ole Dupont Christiansen.

Annonce

Har fløjet strandede danskere hjem

Under corona-krisen har Blackbird blandt andet fløjet danskere, der har været strandet i udlandet, hjem og også fløjet udlændinge, der var strandet i Danmark, hjem.

- Vi har haft over 30 af den slags ture, hvor vi har hentet kunder i hele verden og fløjet dem til Danmark, fortæller Ole Dupont Christiansen, som forventer, at der vil komme endnu mere kunder til de private flyselskaber efter corona-krisen.

- Lige nu flyver vi meget med skibsbesætninger, som skal fragtes fra et sted til et andet og ikke har andre muligheder. Når flytrafikken åbner igen, tror jeg, at flere virksomheder vil få øjnene op for, at private flyselskaber kan tilbyde en mere sikker flyvning i forhold til smitte, siger Ole Dupont Christiansen.

Han erkender, at det koster noget mere at benytte sig af Blackbird end et traditionelt flyselskab.

- Det gør det, men vi kan tilbyde en fleksibilitet, de andre ikke kan. Vi kan flyve en passager ud om morgenen til et møde i Spanien og have ham hjemme igen om aftenen, siger Ole Dupont Christiansen.

Annonce

Køer til Kina

Udover forretningsfolk og VIP-passagerer flyver Blackbird også med fragt - det foregår dog ikke med selskabets egne maskiner, men med chartrede fly.

- Vi opererer i hele verden og har blandt andet fløjet FC Midtjylland til kampe i Europa og køer til Kina. Vi har på et normalt år et sted mellem 300 og 600 fly-operationer med vores egen flåde med mellem to og 14 passagerer. Vi har ikke nogen typiske destinationer, for det afhænger af den enkelte kunde, hvor vi skal flyve hen. Det er den afveksling, der gør vores job så spændende, fortæller Ole Dupont Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce