Annonce
Erhverv

Privatøkonomi: Rådgiver gør drømme til virkelighed

Mortan Storm og den fynske udgave af Pengerådgivning har kontor i Middelfart Business House på Værkstedsvej. - Det er rigtig godt at være sammen med nogle ligesindede. Som selvstændige har vi samme mindset og er åbne er for hjælpe hinanden og for at få hinanden til at lykkes, siger Mortan Storm.- Det er også rart med gratis sparring og nogen at dele madpakken med. Foto: Peter Leth-Larsen

Mortan Storm rådgiver om økonomi gennem virksomheden Pengerådgivning. Han har et mål om at gøre økonomi forståelig - og at hjælpe sine kunder til at udleve drømme.

- Jeg sidder på samme side af bordet som kunderne og gør økonomi forståeligt, og så har jeg ja-hatten på i forhold til at få ting til at ske, hvor bankerne har en tendens til at lede efter en begrænsning.

Mortan Storm fra Pengerådgivning fortæller, hvorfor han har valgt at tage springet fra stedfortrædende bankdirektør til nu at være uvildig økonomisk rådgiver.

- Det handler om at hjælpe mennesker, og jeg kan se, at der er et kæmpe behov for uvildig økonomisk rådgivning. Når folk spørger, hvad vi laver i Pengerådgivning, plejer vi at svare, at vi hjælper folk til at udleve drømme. Om det så er boligdrømme, at være selvstændig eller at spare op, siger Mortan Storm.

- Det kan være, at man har en drøm om at rejse jorden rundt med sin familie, og så er det om at få lagt en plan og sat pengene i system, så man får råd til det liv, man gerne vil leve, og at man styrer pengene, og ikke pengene, der styrer en.

Det, der adskiller Pengerådgivning fra bankernes rådgivning, er ordet uvildig.

- Vi skal ikke sælge et produkt. Vi skal sælge vores rådgivning og vores ekspertise, og vi skal gøre økonomi gennemsigtig og forståelig, forklarer Mortan Storm.

- Vi kan ikke kalde os uvildige, hvis vi er i lommen på bankerne, og vi har ingen aftaler med en bestemt bank. Og bankerne skærer mange af de mennesker væk, som skal betjene mennesker, og derfor oplever vi, at der er brug for os for at få det personlige islæt ind over, for økonomi handler om tillid.

Når folk spørger, hvad vi laver i Pengerådgivning, plejer vi at svare, at vi hjælper folk til at udleve drømme. Om det så er boligdrømme, at være selvstændig eller at spare op.

Rådgiver Mortan Storm, Pengerådgivning

Pengerådgivning

Virksomheden Pengerådgivning er grundlagt i København og har siden 1. januar 2018 haft en afdeling i Middelfart.Pengerådgivning tilbyder uvildig økonomisk rådgivning, blandt andet i forbindelse med boligkøb og låneomlægninger.

Det er muligt at indlede med et gratis økonomitjek. Rådgivningen koster først penge, hvis man takker ja til et af de tilbud, som Pengerådgivning indhenter for kunden.

Pengerådgivning samarbejder med 15 banker, men det, at Pengerådgivning er uvildig, betyder, at rådgivningen er objektiv, og at Pengerådgivning ikke får provision for at anbefale en bestemt bank.

Pengerådgivning holder også løbende foredrag om bolighandel.

Mortan Storm, rådgiver hos Pengerådgivning. Foto: Peter Leth-Larsen

En økonomisk gps

Hos Pengerådgivning er det især rådgivning omkring boligkøb, der fylder kalenderen.

- En stor del, måske 60 til 80 procent, handler om boligkøb. Jeg plejer at kalde mig selv en gps i en bolighandel, fordi vi er med fra den spæde, hvor folk drømmer om at købe bolig, og til de er rykket ind og har fået finansieringen på plads, siger Mortan Storm.

Pengerådgivning tilbyder en "boligpakke", der blandt andet består af økonomisk rådgivning, og et samarbejde med en advokat og en byggesagkyndig, hvis der er ønske om det.

Mortan Storm har for nylig oplevet to næsten ens sager, hvor der blev handlet hus på ganske få døgn.

Annonce

Handlede hus på tre døgn

Begge sager tog udgangspunkt i et foredrag, som Mortan Storm har holdt om boligkøb.

- Det er tit sådan, at vi ikke hører noget til at begynde med, men typisk går der et stykke tid efter foredraget, og så vender folk tilbage, når de har været ude at kigge på hus og skal til at tale finansiering, fortæller Mortan Storm, der fik en mail en lørdag aften fra et par, der havde været ude at se på hus.

- Om søndagen fik jeg de nødvendige papirer, og om mandagen tager jeg fat på at lave beregninger, og efter en snak med kunden fik jeg tilbud fra tre forskellige banker. Om tirsdagen kunne jeg kontakte ejendomsmægleren for at handle prisen på plads, og tirsdag aften var handlen på plads.

Ud over boligkøb er det handler en del af rådgivningen om almindelige økonomieftersyn.

- Vi har en del bestående boligejere, som kommer for at få en second opinion på deres økonomi. Om deres sammensætning på lån og struktur på økonomien er, som den skal være, og om der er penge at spare i den forbindelse. Det tester vi så af, forklarer Mortan Storm.

Annonce

The sky is the limit

Det er helt almindeligt, at kunderne ønsker at lægge ansvaret for tilbud fra banker og eventuel forhandling over i hænderne på Pengerådgivning.

- Der er nogen, som har bankfobi, og som synes, at det at gå i banken er en ubehagelig oplevelse. Mange har det godt med at lægge alt ansvaret over til mig, fortæller Mortan Storm.

- Det er også hurtigere for kunderne at lade os indhente tilbud fra flere banker, og så stiller vi fordele og ulemper op ved de enkelte tilbud. Det kan være som at sammenligne pærer og bananer, men vi forsøger at gøre det gennemskueligt.

Og det er der mange, som har brug for. Hos Pengerådgivning har de lige været igennem den mest travle periode, de hidtil har oplevet.

- Hele banksektoren har lidt et tillidsknæk under finanskrisen, og vi oplever, at mange danskere ikke har tillid til bankerne, siger Mortan Storm, som også fortæller, at Pengerådgivning ønsker at være flere rådgivere til at betjene de mange kunder, som strømmer ind - mest i form af anbefalinger fra tidligere kunder.

- I og med at den finansielle sektor ofte tænker mere bundlinje end mennesker, er the sky the limit for os. Så længe vi gør det, vi er gode til, vil vi være her.

Annonce

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Middelfart For abonnenter

Bedemænd undrer sig over kirke og provsti: Lukker kapel og køber kontor for millioner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Live fra letbanen: De allerførste passagerer hopper ombord

Kerteminde For abonnenter

Eksklusivt badehotel forsinket igen: - Men hellere tage tiden, så det bliver creme de la creme

Kerteminde

29-årig voldsomt forbrændt: Kvinde hastet med helikopter til hospitalet

Nordfyn For abonnenter

Stor stigning i antallet af magtanvendelser på ældre- og handicapområdet: Vi er blevet bedre til at dokumentere

For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Assens For abonnenter

Casper stopper som landsbykøbmand efter et år – nu skal de lokale på jagt igen: - Vi er ikke helt afklaret på, hvilken profil vi søger

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Bagsiden

Sådan løser letbanen billetproblem: Cykl dig til strøm og kør gratis

Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Nyborg For abonnenter

Chefer rykker sammen på Nyborgs rådhus: - Det er ikke nogen ønskesituation

Annonce