Annonce
forside

Prisvinder var selv med på taget af bevaringsværdigt hus

Dan Svenningsen modtog onsdag prisen for 2017s Bedste Bevaringsprojekt, der blev uddelt af Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø. Prisen fik han for restaureringen af huset i baggrunden, den gamle overlægebolig på Spodsbjergvej 32 i Rudkøbing. Foto: Martin Ytting Rask

Dan Svenningsen modtog i onsdags prisen for 2017s bedste bevaringsprojekt på Langeland for arbejdet med at restaurere den gamle overlægebolig i Rudkøbing.

Annonce

Onsdag eftermiddag blev Dan Svenningsen hædret efter de seneste par års arbejde med at restaurere den gamle overlægebolig på Spodsbjergvej 32 i Rudkøbing. Han fik overrakt prisen som 2017s Bedste Bevaringsprojekt af Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø.

- Jeg er meget taknemmelig og beæret over denne pris. Det har krævet hårdt arbejde, så jeg er stolt over, de har valgt lige netop dette hus, siger Dan Svenningsen.

Blå bog

Dan Svenningsen er 47 år, født i Køge og opvokset på Sjælland.Han flyttede til Fyn i starten af 1990'erne og er uddannet agrarøkonom ved Dalum Landbrugsskole.

Han har arbejdet som landmand på Sydfyn, inden han i 2008 startede sin egen virksomhed, Boda Ejendomme, der er et privat boligselskab. I dag er han ejer og direktør af Amvest, der ejer flere selskaber, herunder Boda.

Han er fraskilt, har en datter på 12 år og bor på Langeland.

Med til æren for 2017s Bedste Bevaringsprojekt fulgte også et maleri af Henni Starup (th). - Det har jeg allerede fundet en plads til på væggen, siger Dan Svenningsen. Foto: Martin Ytting Rask
Annonce

Det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Dan Svenningsen er ejer af og direktør i investeringsselskabet Amvest, der blandt andet ejer det private boligselskab Boda, som han overtog i 2008. Før det havde han gennem flere år arbejdet som landmand på Sydfyn og havde gennem årene fået en portefølje på fire ejendomme.

I 2007 solgte han dem alle, og det gav ham midler, så han i 2008 kunne købe det, der sidenhen kom til at hedde Boda.

- Jeg har været heldig med, at priserne var lavere, da jeg købte, end da jeg senere solgte, siger Dan Svenningsen.

Siden da har det taget fart, og ejendomsporteføljen er i dag på over 650 lejemål. Blandt andet købte han i 2014 den gamle efterskole uden for Rudkøbing, Kragholmgård, som han bor lige ved siden af.

Dan Svenningsen (nr. to fra venstre) får en snak med Bo Trolle (helt til venstre), der er barnebarn til husets arkitekt, Frits Jørgensen. Foto: Martin Ytting Rask
Annonce

Deltog selv i restaureringen

Huset på Spodsbjergvej 32 blev bygget i 1925 i forbindelse med en udvidelse af Rudkøbing Sygehus. Dan Svenningsen købte det i 2010, og årene efter brugte han på restaureringen, der har kostet mellem en halv og en hel million kroner.

Arbejdet med restaureringen blev fortrinsvist lavet af håndværkere, men Dan Svenningsen selv var ikke bleg for at give en hånd med.

- Jeg har en stor interesse i ældre bygninger, så jeg er glad for, at vi fik det sat i stand. Jeg hjalp selv til, så godt jeg nu kunne. Blandt andet var jeg med oppe på taget, da tagrygningen skulle afsprittes, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce