Annonce
forside

Prisvinder var selv med på taget af bevaringsværdigt hus

Dan Svenningsen modtog onsdag prisen for 2017s Bedste Bevaringsprojekt, der blev uddelt af Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø. Prisen fik han for restaureringen af huset i baggrunden, den gamle overlægebolig på Spodsbjergvej 32 i Rudkøbing. Foto: Martin Ytting Rask

Dan Svenningsen modtog i onsdags prisen for 2017s bedste bevaringsprojekt på Langeland for arbejdet med at restaurere den gamle overlægebolig i Rudkøbing.

Onsdag eftermiddag blev Dan Svenningsen hædret efter de seneste par års arbejde med at restaurere den gamle overlægebolig på Spodsbjergvej 32 i Rudkøbing. Han fik overrakt prisen som 2017s Bedste Bevaringsprojekt af Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø.

- Jeg er meget taknemmelig og beæret over denne pris. Det har krævet hårdt arbejde, så jeg er stolt over, de har valgt lige netop dette hus, siger Dan Svenningsen.

Blå bog

Dan Svenningsen er 47 år, født i Køge og opvokset på Sjælland.Han flyttede til Fyn i starten af 1990'erne og er uddannet agrarøkonom ved Dalum Landbrugsskole.

Han har arbejdet som landmand på Sydfyn, inden han i 2008 startede sin egen virksomhed, Boda Ejendomme, der er et privat boligselskab. I dag er han ejer og direktør af Amvest, der ejer flere selskaber, herunder Boda.

Han er fraskilt, har en datter på 12 år og bor på Langeland.

Med til æren for 2017s Bedste Bevaringsprojekt fulgte også et maleri af Henni Starup (th). - Det har jeg allerede fundet en plads til på væggen, siger Dan Svenningsen. Foto: Martin Ytting Rask

Det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Dan Svenningsen er ejer af og direktør i investeringsselskabet Amvest, der blandt andet ejer det private boligselskab Boda, som han overtog i 2008. Før det havde han gennem flere år arbejdet som landmand på Sydfyn og havde gennem årene fået en portefølje på fire ejendomme.

I 2007 solgte han dem alle, og det gav ham midler, så han i 2008 kunne købe det, der sidenhen kom til at hedde Boda.

- Jeg har været heldig med, at priserne var lavere, da jeg købte, end da jeg senere solgte, siger Dan Svenningsen.

Siden da har det taget fart, og ejendomsporteføljen er i dag på over 650 lejemål. Blandt andet købte han i 2014 den gamle efterskole uden for Rudkøbing, Kragholmgård, som han bor lige ved siden af.

Dan Svenningsen (nr. to fra venstre) får en snak med Bo Trolle (helt til venstre), der er barnebarn til husets arkitekt, Frits Jørgensen. Foto: Martin Ytting Rask
Annonce

Deltog selv i restaureringen

Huset på Spodsbjergvej 32 blev bygget i 1925 i forbindelse med en udvidelse af Rudkøbing Sygehus. Dan Svenningsen købte det i 2010, og årene efter brugte han på restaureringen, der har kostet mellem en halv og en hel million kroner.

Arbejdet med restaureringen blev fortrinsvist lavet af håndværkere, men Dan Svenningsen selv var ikke bleg for at give en hånd med.

- Jeg har en stor interesse i ældre bygninger, så jeg er glad for, at vi fik det sat i stand. Jeg hjalp selv til, så godt jeg nu kunne. Blandt andet var jeg med oppe på taget, da tagrygningen skulle afsprittes, siger han.

Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Kerteminde

Lines hobby overtog hjemmet: Derfor var hun nødt til at begynde at sælge af det

Erhverv For abonnenter

Laver enestående flyvende computer: - Vi vil udfordre kinesiske markedsgiganter

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 23. september

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Annonce