Annonce
Sydfyn

Prisvindende varehuschef stopper øjeblikkeligt

Kenneth Gade er stoppet som varehuschef i Føtex i Svendborg med øjeblikkelig virkning.
Kenneth Gade er stoppet som varehuschef i Føtex i Svendborg – ingen vil fortælle hvorfor.

Svendborg: Føtex i Svendborg står uden varehuschef, efter 38-årige Kenneth Gade er stoppet med øjeblikkelig virkning. Han stoppede i jobbet i weekenden.

Varehuschefen bekræfter, at han er stoppet i Føtex i Svendborg, men han ønsker ikke at kommentere bruddet med Føtex og Salling Group yderligere.

- Jeg er stoppet efter gensidig aftale, og det er en del af aftalen, at det hele holdes intern, siger Kenneth Gade.

I Salling Group ønsker man heller ikke at kaste lys over årsagen til det pludselige brud med Kenneth Gade. I et skriftligt svar fra selskabets kommunikationsafdeling fremgår det, at ansættelsesforhold og medarbejderes begrundelse for at skifte job generelt betragtes som en privat sag.

Annonce

Danmarks bedste

Kenneth Gade blev for to år siden hentet til Svendborg fra Føtex i Korsør. Her havde han på to år forvandlet det den lokale Føtex fra "et varehus med udfordringer" til "Danmarks bedste Føtex". Denne pris fik Korsør-varehuset i 2016.

Samme år fik Kenneth Gade prisen "Danish Retail Award i 2016", som Dansk Erhverv uddeler til de tre mest entusiastiske og forandringsskabende chefer indenfor dansk detailhandel.

Kenneth Gade ved endnu ikke, hvad han skal lave i fremtiden, men han oplyser, at han er forpligtet af en konkurrenceklausul. Han vil ikke fortælle om indholdet i klausulen, men henviser til et opslag på det sociale erhvervsnetværk, Linkedin, hvor han skriver:

"Pga. min konkurrenceklausul, vil jeg for første gang i 20 år nyde den danske sommer fuldt ud. Efter sommerferien handler det om at finde det helt rigtige job - det perfekte match for mig og jer - hvor vi i fællesskab kan sikre dokumenterede resultater."

Kenneth Gade afløste i Føtex i Svendborg varehuschef Allan Mariager, der havde været ansat i butikken i mere end 30 år. Mariager blev i stedet sendt til Føtex i Nyborg.

Klaus Slotsager, der til daglig er varehuschef i Føtex i Rosengårdcentret, er i øjeblikket indsat som midlertidig chef i Føtex i Svendborg, og hans tiltræden vil Salling Group gerne kommentere. I et skriftligt svar skriver regionschef Kasper Mellerkær.

"Vi er meget tilfredse med, at Klaus Slotsager som særdeles rutineret varehuschef er trådt til, mens vi finder den helt rette efterfølger som Føtex Svendborgs næste varehuschef."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud: Hele huset gennemrodet

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce