Annonce
Odense

Trodser coronakrisen: Prisvindende fransk kok rykker ind i ny, større restaurant i Odense

1. september åbner Bacchus på Vestergade 5 efter at have haft til huse på Vestergade 96B. Den nye placering er optimal i Odense, siger kok og ejer Stephane Libourel. Foto: Simon Staun
1. september slår Stephane Libourel dørene op for Bacchus vol. 2.0 på Vestergade 5. Han ser især frem til at få et større køkken, så han sammen med de øvrige ansatte får bedre plads til at jonglere med de efterspurgte franske retter.

Stephane Libourel har travlt. Forrygende travlt. Restaurant Bacchus har haft fuldt hus hele ugen siden genåbningen, og samtidig er han i færd med at planlægge flytningen af restauranten på Vestergade 96B til nye lokaler 500 meter mod nordøst til Vestergade 5.

- I går arbejdede jeg fra seks morgen til midnat. Og i dag stod jeg herinde klokken halv syv, fordi jeg skulle forberede retter til frokostkunderne og nå to møder inden vores aftale. Vi har aldrig haft så stor efterspørgsel, og alene onsdag måtte jeg desværre sige nej til 50 gæster, siger Stephane Libourel med et smil, mens han sætter kød på køl.

Han har længe været på udkig efter større lokaler til sin restaurant, som i 2017 fik æren af titlen "Årets brasserie". Ikke så meget for at øge antallet af borde til gæsterne, men primært for at skabe bedre forhold for sig selv og de øvrige ansatte i køkkenet, som skal smyge sig i det nuværende køkken for ikke at støde sammen.

- Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken. Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine "drenge" og jeg kan arbejde i samme lokale. I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen, siger Stephane Libourel.

Han peger rundt i køkkenet for at understrege, at der ikke er plads til de store udfoldelser.

- Hver en kvadratcentimeter er optaget, som du kan se. Selv om der bliver plads til 10 gæster mere i selve lokalet på Vestergade 5, er det uden tvivl køkkenet, som vokser mest, siger Stephane Libourel.

Frokosten på Bacchus vil han dog også udvide.

- Jeg har planer om flere klassiske franske retter som vores fortolkning af luksusretten Oeufs Benedicte, siger Stephane Libourel og tilføjer, at han stadig agter at servere byens bedste pommes frites.

Siden genåbningen mandag har Bacchus haft udsolgt. Det har betydet lange arbejdsdage for Stephane Libourel og hans ansatte, der dog kun fryder sig over at være oppe i fulde omdrejninger igen. Foto: Simon Staun

Mere synlig placering

Det er Barfoed Group, der ejer Vestergade 5, og udlejeren er allerede i gang med at ombygge og indrette de nye lokaler. Blandt andet kommer der en pejs, hvor man kan nyde en cognac, en kaffe eller et glas vin inden maden.

- Jeg har fulgt Stephane gennem mange år og har enorm respekt for hans håndværk og måde at drive restauranten på. Dialogen har været der i lang tid, hvor vi har haft en masse gode møder og udviklet tankerne og lejemålet sammen, siger koncerndirektør Frederik Barfoed.

Han har svært ved ikke at involvere sig i processen, da han synes, det er spændende at være med til.

- Det er et stærkt signal til byen og dens gæster, at en så anerkendt restauratør rykker til en ny og større og langt mere synlig placering. Jeg glæder mig til at følge hans udvikling, siger Frederik Barfoed.

Annonce

Gastronomisk epicenter

Den nye placering betyder en markant større facade for Restaurant Bacchus. Det får formodentlig stor betydning for antallet af gæster.

- Mange går forbi Bacchus i dag uden at ane, at her ligger en restaurant. Det kommer uden tvivl til at ændre sig på Vestergade 5, hvor vi bliver meget mere synlige. Jeg tror også, at det område bliver det gastronomiske epicenter i Odense, siger Stephane Libourel.

Efter 25 år som restauratør i Odense har han fulgt med i, hvordan restauranter skyder op og samler sig i klynger.

- Det har været interessant at følge med i, hvordan det gennem tiden har bølget mellem Vintapperstræde, Brandts Passage og den ene del af Kongensgade. I en årrække kunne man nærmest ikke bevæge sig gennem Vintapperstræde for restauranter, og nu ser det ud til, at området omkring Flakhaven bliver samlingspunkt for mange restauranter, siger Stephane Libourel.

Han glæder sig til at være en del af udviklingen i den del af byen og fryder sig over placeringen tæt på den nye p-kælder og letbanen.

- Det er en strategisk perfekt placering med en stor gennemstrømning af mennesker. Vi får også bedre muligheder for udendørsservering, men den del kaster jeg mig først over i 2021. Nu skal vi først have styr på de nye lokaler, siger Stephane Libourel og fortæller, at han slår dørene op for den nye restaurant søndag 23. august til en reception med lidt godt til ganen.

Det er især køkkenet, som Stephane Libourel glæder sig til at skifte ud på den nye adresse på Vestergade 5. Foto: Simon Staun
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce