Annonce
Faaborg-Midtfyn

Prisuddeling venter: Hvem fortjener prisen denne gang?

Ulla Witt blev Årets Ildsjæl 2018. Arkivfoto: René Johansen
1. februar er der frist for indstilling til kommunens årlige prisuddeling. Igen skal Årets Ildsjæl, Årets Ungepris og Årets Forening findes, og desuden skal Årets Idrætspræstationer hædres.

Faaborg-Midtfyn: Overraskelsen og glæden var mildt sagt stor hos en rørt Ulla Witt, da en mindre delegation i marts afbrød hendes træningshold i idrætscentret for at overrække hende prisen som Årets Ildsjæl 2018 i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ulla Witt fik prisen for blandt andet hendes store arrangement i Kræftens Bekæmpelse i Faaborg-Midtfyn, og med æren fulgte der en check på 7500 kroner og en statuette lavet af Juul & Streich i Millinge.

- Det var en utrolig stor glæde. En ting er, at man selv kan lide det, man går og laver, men det varmer, når andre også værdsætter det, siger Ulla Witt.

- Det startede med, at jeg så i avisen, at jeg var indstillet, og så kom de pludselig en dag og tog fusen på mig. Det er en stor anerkendelse, lyder det fra prisvinderen.

Inden længe skal der igen uddeles priser i kategorierne Årets Ildsjæl, Årets Forening og Årets Ungepris, og som altid er det op til foreningsfolk og andre borgere at indstille sin favorit.

Det skal ske via kommunen hjemmeside www.fmk.dk/fejring, og fristen for at indstille er 1. februar.

Vinderen i hver af de tre kategorier får en check på 7500 kroner samt en statuette. Statuetten er denne gang lavet af unge i projektet ”Uart” under Faaborg-Midtfyns ungdomsskole. Her vejledes eleverne af de to lokale kunstnere Phillip Streich og Oliver Streich, oplyser fritids- og eventkonsulent i kommunen Jan Tomas Fogde.

Foruden de tre priser skal Årets Idrætspræstationer traditionen tro også hædres. Det sker ved et arrangement i Kværndrup Hallen 28. februar, og her skal man også huske at indstille de dygtige idrætsudøvere og hold, som har opnået et vist resultat i 2019.

Det kan være sportsfolk, som har vundet for eksempel FM, DM, NM eller VM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce