Annonce
Nordfyn

Prisuddeling: Pensioneret lærer fra Klintebjerg Efterskole modtager fornem pris

Klintebjerg festivalen har eksisteret i 24 år. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Tidligere lærer på Klintebjerg Efterskole modtager fornem pris for "sit enestående engagement, store virkelyst og smittende humør" i arbejdet med Klintebjerg festivalen.

Klintebjerg: Helvegs Fond uddeler igen en pris til et menneske, der har gjort en særlig indsats for mennesker med særlige behov, og i år går prisen til en tidligere lærer på Klintebjerg Efterskole.

Eigil Brandt Pedersen er hans navn, og den store frivillige indsats som initiativtager og primus motor for Klintebjergfestivalen, er baggrunden for, at han bliver modtageren af årets Helveg pris.

Klintebjerg festivalen er en musik- og idrætsfestival, som har eksisteret i 24 år. Til festivalen mødes elever fra otte specialefterskoler hvert år i starten af maj til en tre dages festival. Festivalen giver mulighed for, at børn og unge med særlige behov kan mødes på ligeværdige vilkår til kappestrid og musik.

Landsforeningen Ligeværd skriver i en pressemeddelelse, at Eigil Brandt Pedersen via sit enestående engagement, store virkelyst og smittende humør har formået at skabe en festival, hvor børn og unge fra specialefterskoler har tre fantastiske dage sammen. Festivalen har været med til at skabe sammenhængskraft imellem de involverede skoler.

Thomas Frickmann, der er forstander på Aabæk efterskole, har også rosende ord at sige om prismodtageren.

- Det er Eigils store indhu i forbindelse med at opstarte festivallen, hans vedholdenhed i at den nu kører på 24. år, hans varme væsen og smittende humør. Hans store empati og forståelse for elevgruppen.

Prisen vil blive overrakt af bestyrelsesmedlem i Helvegs Fond, Bent Mikkelsen, på Landsforeningen Ligeværds Årskonference den 14.-15. november på Vingsted hotel og konferencecenter.

Helvegs Fond er en erhvervsdrivende fond navngivet efter tidligere undervisningsminister og kulturminister Kristen Helveg Petersen. Forholdene for mennesker med særlige behov lå Kristen Helveg Petersen særligt på sinde og han var formand for Landsforeningen Ligeværd (Oprindeligt: Landsforeningen til støtte for sent udviklede) fra 1974 til 1992. Helvegs Fonds formål er at støtte og fremme ligeværd og ligeværdighed i alle livets forhold for medborgere med særlige behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];