Annonce
Fyn

Prisstigninger på medicin: Patientforening har fået over 100 henvendelser

Ulla Knappe, der er landsformand for Osteoporoseforeningen, mener, at det er en rigtig dum sag. Pressefoto: Osteoporoseforeningen
Osteoporoseforeningen har fået over 100 henvendelser fra uforstående patienter, der undrer sig over, hvorfor deres medicin mod knogleskørhed pludselig er 500 kroner dyrere end normalt.

Det er en rigtig dum sag.

Sådan beskriver Osteoporoseforeningens landsformand, Ulla Knappe, sagen om, at medicinen Alendronat pludselig er blevet 500 kroner dyrere end normalt.

Osteoporoseforeningen, der arbejder mod knogleskørhed, har fået over 100 henvendelser fra uforstående borgere, der spørger, hvorfor deres medicin er blevet så dyr, og om foreningen kan gøre noget ved problemet.

Men det kan den ikke.

- Vi kan ikke stille noget op. Vi er nødt til at vente, til der igen bliver produceret tilstrækkeligt medicin. Vi kan ikke få oplysninger om, hvorfor markedet er, som det er i øjeblikket, siger Ulla Knappe, der dog mener, at problemet strækker sig ud over den danske grænse.

Annonce

Opfordrer til tilskud

Alendronat er medicin mod knogleskørhed, og patienter, der bruger medicinen, skal tage en pille om ugen. Der er typisk 12-14 piller i en pakke, så hvis prisen pludselig er markant højere, end den plejer at være, når en patient skal have en ny, får det naturligvis indflydelse på patientens økonomi.

I værste tilfælde kan det få patienter til at droppe deres medicin, og det kan blive et problem.

- Der sker ikke noget ved, at man holder pause i en lille måned, men hvis det bliver meget længere tid, begynder det at blive kritisk, siger Ulla Knappe, der er bekymret for, at patienter dropper deres medicin, hvis den bliver for dyr.

- Heldigvis skal lægen søge om tilskud, hvis medicinen kommer op i den her prisklasse, hvor den er nu, og tilskuddet dækker 50 procent, siger hun.

Men ifølge Ulla Knappe er det tidskrævende og til stor frustration for mange læger, at de skal søge om tilskud.

Derfor har Osteoporoseforeningen opfordret Lægemiddelstyrelsen til at indføre generelt tilskud på medicin mod knogleskørhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce