Annonce
Faaborg-Midtfyn

Prisfest i svinestien: Unge festivalarrangører hædret med Årets Ungepris

Christian Jensen, Christoffer O'Donughue, Jens Leonhard og Anton Mortensen blev noget overrasket og glade, da de fik Ungeprisen 2017. Foto: René Johansen.

Fem unge har med succes startet Rudme Festival, der sidste år trak 400 unge til det lille midtfynske lokalsamfund. Søndag fik initiativtagerne overrakt kommunens ungepris.

Rudme: De er inviteret med for at fortælle om deres fælles projekt, Rudme Festival, da landsbyklyngen Hånden under Midtfyn inviterer til fællessang og fortælling i Galleri Svinestien søndag eftermiddag.

Det kommer de også til, altså at fortælle om festivalprojektet, men først kan de fire initiativtagere, Christian Jensen, Jens Leonhard, Christoffer O'Donughue og Anton Mortensen, lade sig hylde for deres arbejde.

Netop som de står klar til at fortælle om festivalen, bliver de afbrudt og overrasket med Årets Ungepris i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Jeg havde ingen anelse om det her. Det helt vildt dejligt at få en anerkendelse for det, vi laver, smiler Anton Mortensen, da prisen er overrakt og de fire venner har forklaret, hvordan de har arbejdet med festivalen.

Den trak sidste år 400 unge fra hele landet til Rudme, hvor der i tre dage var musik og fest.

- Det er fedt, at vi bliver værdsat for det, som vi gør, tilføjer Christoffer O'Donughue.

Annonce

Vi lægger også sindssyg mange timer i det, men det er en del af det fællesskab, vi har

Anton Mortensen, medstifter af Rudme Festival

Ungeprisen

Det er Faaborg-Midtfyn Kommune, der uddeler prisen.Formålet er at hædre en eller flere engagerede unge under 25 år. I år er det anden gang, at den uddeles.

Foruden 7500 kroner får vinderen også en statuette lavet af Juul&Streich i Millinge.

Fire andre var også indstillet til prisen:

Kasper Ove Pedersen, All Time Fitness, Nr. Lyndelse.

Anne Sofie Lykke Jakobsen, Østerby Sportsrideklub, Millinge.

Mathias Lundehave Kristensen, Nr. Broby Badmintonklub.

Casper Feldt, Nr. Broby Gymnastikforening.

Der blev spillet og sunget søndag eftermiddag i Rudme. Der var også masser at fejre i lokalsamfundet. Foto: René Johansen

Mødtes i skurvognen

Foruden de fire er Valdemar Bonde Nielsen også med i femkløveret, der er indstillet og nu også har fået prisen.

I indstillingen lyder det blandt andet, at "drengene gør en kæmpe frivillig indsats både før, under og efter hver festival. De er med til at skabe liv og et attraktivt ungemiljø på Midtfyn".

- Vi lægger også sindssyg mange timer i det, men det er en del af det fællesskab, vi har, forklarer Anton Mortensen, der som flere af de andre stadig bor i Rudme.

Det var i en skurvogn i haven hos ham, at grundstenen til festivalen blev lagt. Skurvognen var mødested for kammeraterne.

- Vi kunne hygge os og drikke nogle øl - nogle gange var vi der hele natten, andre gange en time, siger Christian Jensen.

Vennerne fik snart følgeskab af endnu flere, som synes det var ganske hyggeligt og underholdende. Og da Jens Leonhard hørte koncertgæster i København tale om "Skurvognen i Rudme", besluttede de fem unge sig for at lave en festival.

Ildsjæl, lokalrådsmand og meget andet, Tyge Mortensen, lagde hus til prisoverrækkelsen. Den ene af prisvinderne er i øvrigt hans søn. Foto: René Johansen

Billig bar

Først år var der cirka 200 gæster. Året efter fordoblede de så antallet, og 2018-udgaven er nu i støbeskeen.

- Vi vil have kvalitet og et varieret udbud af musik. Vores målgruppe er studerende, som ikke har så mange penge, så derfor skal det ikke være dyrt. Billetten koster 150 kroner, og så har vi Danmarks billigste bar, lyder det fra festivaldrengene, som også tilbyder forskellige events i løbet af festivalen.

Blandt andet Øl-bold, og konceptet er åbenbart noget, de unge kan lide. Det kan formanden for kommunens Ungeråd, Lukas Therkelsen, og næstformand Johan Kriwat, også. De har fornøjelsen af overrække prisen søndag eftermiddag.

- Det er fantastisk, at kommunen uddeler den her pris. Se hvor glade de er, siger næstformanden, mens formanden peger på, at de frivillige bag får nemmere ved at få det til at fungere med lidt penge.

De 7500 kroner, som følger med prisen, bliver hældt i festivalen, forsikrer prisvinderne.

I den kommende tid uddeler kommunen yderligere to priser. Det er til Årets Forening og Årets Ildsjæl.

Fra venstre: Anton Mortensen, Christoffer O'Donughue, Jens Leonhard og yderst til højre Christian Jensen blev noget overrasket og glade, da de fik Ungeprisen 2017. Det var Lukas Therkelsen, nummer to fra højre, og Johan Kriwat - begge fra Ungerådet, der var prisoverrækkere. Foto: René Johansen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce