Annonce
Assens

Prisfald: Det bliver lidt billigere at komme af med vandet

Assens Forsyning investerer i disse år meget i blandt andet som her i Haarby i separering af regn- og spildevand. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

For to år siden steg vandafledningsafgiften i Assens Kommune i et hug med 27 procent til godt 70 kroner for hver kubikmeter vand, vi skyllede ud i kloakken. Det var ikke just en prisstigning, som Assens Forsyning blev populær på hos forbrugerne, selv om den prøvede at forklare det med store investeringer i forberedelserne til det kommende centrale renseanlæg, der skal samle spildevand fra hele kommunen.

I år kan forbrugerne for anden gang se frem til, at det bliver lidt billigere at komme af med spildevandet. Sidste år faldt prisen med godt og vel halvanden kroner til 68,75 og i år kommer det til at koste 62,50 kroner at sende en kubikmeter spildevand mod renseanlægget. Til sammenligning skal forbrugerne i Middelfart Kommune, der for to år siden lå 11 kroner under Assens Kommune af med 57,58 kroner, altså knap en femmer mindre pr. kubikmeter. Der er stadig langt til prisen hos Vandcenter Syd, der blandt andet betjener Odense. Her ligger vandafledningsafgiften på 36,88 kroner.

Det gælder om at glæde sig nu. Assens Forsyning har allerede varslet, at prisfaldet ikke fortsætter. Man forventer derimod, at prisen vil stige lidt igen i årene fremover. Det er Forsyningssekretariatet, der sætter rammerne for, hvor meget et forsyningsselskab må opkræve hos kunderne. Tallet fastsættes blandt andet i forhold til planlagte investeringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Fyn For abonnenter

Se listen over bøder for overtrædelse af forsamlingsforbud: 69 bøder uddelt af politiet på Fyn

Annonce