Annonce
Odense

Prisen er hemmelig: Lukket plejecenter i Odense er solgt

Foto/Illustration: Michael Bager/Leif Nørmark
En ukendt investor har købt Hjallese Plejecenter af Odense Kommune til en ikke oplyst pris. Ifølge salgsmaterialet var den vejledende salgspris på 27 millioner kroner, men der var ingen mindstepris. Købet er betinget af, at en lokalplan falder på plads inden 2021.
Annonce

Hvem der har købt Hjallese Plejecenter af Odense Kommune, til hvilken pris og til hvilket formål er endnu uvist. Men et faktum er det, at det omstridte plejecenter er solgt lige omkring årsskiftet, og at de 25 procent af købesummen, som skulle betales senest 14 dage efter købstilbuddet blev accepteret, er indbetalt. Det oplyser Odense Kommune.

Det er imidlertid også noget nær det eneste, kommunen kan oplyse på nuværende tidspunkt, fordi salget er betinget af, at en lokalplan falder på plads senest i november 2021. Først når en ny lokalplan er vedtaget, skal køberen betale den sidste del af købesummen og kan overtage ejendommen endeligt. Den nye ukendte køber har nu et halvt år til at levere skitser, så arbejdet med en ny lokalplan kan begynde.

Plejecentret var udbudt til salg uden mindstepris med budfrist allerede per 1. december sidste år, men buddene var ikke store nok, hvorefter kommunen satte endnu en budrunde i gang - denne gang med en vejledende salgspris på 27 millioner kroner.

Det er helt almindeligt, at kommunen ikke oplyser, hvem der har købt en ejendom, og hvad man har fået for den, forklarer Pia Bay, der er kontorchef i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

- Kommunen har pligt til at behandle pris, handelsvilkår og andet fortroligt, indtil handlens vilkår er opfyldt fuldt ud. Det er af hensyn til - og for at beskytte både køber og sælger. Man vil sikre, at oplysninger om handlen ikke gøres offentligt tilgængelige, før vilkårene er opfyldt og køber dermed er fuldgyldig ejer af ejendommen, siger hun.

Hjallese Plejecenter er solgt. Kommunen ejer fortsat bygningerne længst mod nord. Det vil sige den lave bygning ud mod Jacob Hansens Vej og den aflange bygning bagest til venstre i billedet. Foto: Michael Bager
Annonce

Kommunen beholder noget

Hjallese Plejecenter lukkede sidste år, fordi opførelsen af et friplejecenter på Blækhatten - Tornbjerg Friplejehjem - betød, at kommunens behov for plejeboliger faldt. Det afstedkom en del protester i starten af 2019, men det lykkedes alligevel at lukke centret, finde nye boliger til alles tilfredshed og omplacere medarbejderne.

Det tidligere plejecenter, der ligger på Hjallesegade 30, blev opført i 1961 af Papirarbejdernes Stiftelse til plejepensionistlejligheder. Siden er lejlighederne ombygget til almene plejeboliger med eget bad og tekøkken. Centret består af 76 boliger med tilhørende areal til service.

Den offentlige vurdering af ejendommen er 28 millioner kroner og grundværdien er 1,7 millioner kroner, fremgår det af salgsmaterialet.

Odense Kommune sælger ikke alle bygninger og kvadratmeter, der hidtil har været en del af Hjallese Plejecenter, men beholder godt 1000 kvadratmeters servicearealer til at huse flere udekørende hjemmepleje-grupper, der i forvejen har deres deres base her.

Til salg har således været 5700 kvadratmeter plus tilhørende udenomsarealer.

Hjallese Plejecenter indeholder 76 plejeboliger med tilhørende bad og tekøkken. Bygningerne er opført i 1961 af Papirarbejdernes Stiftelse til plejepensionistlejligheder. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Hjallese Plejecenter ligger på Hjallesegade 30, Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce