Annonce
Kerteminde

Pris til lokalpolitisk blæksprutte: - Lena kæmper for den gode tone i debatten

Det var en glad Lena Bækholm, der modtog prisen mandag aften af De Konservative i Kerteminde. Foto: Steffen Stampe
Lena Bækholm modtog mandag aften De Konservatives nye initiativ "Vi C'er dig-prisen" for sit engagement i Facebook-gruppen "Det Politiske Liv i Kerteminde Kommune."

Langeskov: Som en edderkop bag spindelvævet sidder hun i en afgørende rolle i Langeskov Borgerforening. Når Langeskov Kræmmermarked løber af stabelen hver sommer, holder hun snor i finanserne, og som administrator af Facebook-gruppen "Det Politiske Liv i Kerteminde Kommune" sørger hun for at ingen drukner, når bølgerne går højt i debatten.

Og det var præcist det store engagement i den politiske Facebook-gruppe, der mandag aften gjorde Lena Bækholm til den første modtager af "Vi C'er dig-prisen," som blev overrakt ved De Konservatives nytårskur i Skovpavillionen i Kerteminde.

- Lena Bækholm modererer Facebook-gruppen og sørger for, at der altid er en god og ordentlig tone og saglighed. Det fortjener en stor cadeau og anerkendelse, lyder det fra De Konservatives formand Christian Bonde Wejergang.

Annonce
Fra venstre Klavs Norup Lauridsen, Lena Bækholm og Christian Bonde Wejergang. Foto: Steffen Stampe

Mere fokus på det positive

Både den konservative nytårskur og borgerprisen er et nyt tiltag. Prisen sætter fokus på de borgere i kommunen, der gør en stor forskel bag facaden.

- Vi vil gerne gerne anerkende nogle af de borgere, vi har i vores kommune, som ikke altid bliver set, men som sidder i baggrunden og gør et stort stykke arbejde. Samtidig synes vi, det er ærgerligt, at der altid er fokus på det negative, og vi vil gerne sætte mere fokus på det positive, fortæller Christian Bonde Wejergang.

Den politiske Facebook-gruppe blev startet op i efteråret 2017 og har i dag 1412 medlemmer. Det var en glad Lena Bækholm, der mandag aften modtog prisen:

- Jeg er vildt beæret. Mange tak for anerkendelsen. Det betyder selvfølgelig noget, at man alligevel bliver set, sagde hun og modtog efterfølgende et bragende bifald fra den store forsamling på omkring 80 fremmødte.

Foto: Steffen Stampe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce