Annonce
Navne

- Pris fremhæver de imponerende mange initiativer på Sydfyn

Den Sydfynske Initiativpris gik i 2019 til Demokratifestivalen i Ollerup, og det var Uffe Strandby (n. 2 fra venstre) og Jakob Ringgaard (i orange), der tog imod statuette og check. Og nu er det så tid til igen at indstille sydfynske initiativer forud for den næste uddeling 2. februar 2020. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Nu er det atter tid til at indstille sydfynske ildsjæle til Den Sydfynske Initiativpris, og uanset om man som indstillet eller nomineret, vinder prisen eller ej, er selve prisen vigtig for hele Sydfyn. Det mener Uffe Strandby, som i sin egenskab af forstander for Gymnastikhøjskolen i Ollerup og medarrangør af Demokratifestivalen, modtog prisen i februar i det snart overståede 2019.
Annonce

2. februar 2020 sætter Fyns Amts Avis igen for alvor spot på sydfynske initiativer og folkene bag dem, når Den Sydfynske Initiativpris uddeles for syvende gang.

Da prisen i februar i år gik til Demokratifestivalen i Ollerup, var det to af arrangørerne, Uffe Strandby, forstander på gymnastikhøjskolen i Ollerup og Jakob Ringgaard, leder af Ollerup Friskole, der modtog skulpturen og en check på 30.000 kroner på vegne af hele holdet bag festivalen på Kammerateriet på Frederiksøen i Svendborg.

Fra scenekanten oplyste de begge, at pengene skulle bruges på aktiviteter for unge, og sådan er det også gået, fortæller Uffe Strandby.

- Der er fri entré til demokratifestivalen, og det betyder, at der hvert år er et underskud, som vi deler mellem os. Pengene betød, at skolernes underskud blev mindre, og det gjorde det muligt at gøre ting på det kunstneriske område, vi ellers ikke er i stand til, siger Uffe Strandby om festivalen, som også Ollerup Efterskole og lærerskolen er med til at arrangere.

Annonce

- Man bliver vildt imponeret

Takket være den kontante del af Initiativprisen kunne festivalen hyre komikeren Christian Fuhlendorff til at stå for en del af underholdningen, men set i et bredere perspektiv rækker prisen langt længere.

Ifølge Uffe Strandby er den Sydfynske Initiativpris og andre lignende priser nemlig med til at sætte fokus på et geografisk område, som i dette tilfælde er Sydfyn, og ikke mindst på det frivilligliv, der rører sig i stor skala og nogle gange i det lidt mere oversete.

Hvad angår demokratifestivalen kan nogen næppe være i tvivl om, at den er blevet et trækplaster med underholdning, "politisk landsby", taler, debat og en hel del mere.

Andre initiativer er mindre i omfang og størrelse, men også vigtige at få frem i spotlyset, mener Uffe Strandby.

- Jeg mener, at prisen er meget vigtigt. Når man ser på mængden af indstillinger (40 indstillede i 2019, red.), så bliver man jo vildt imponeret over, at der er så mange dejlige initiativer på Sydfyn. Der er sikkert mange flere, for det er jo ikke alle, der bliver indstillet. Hvis ikke den slags fik omtale, ville ingen vide, hvor stor en mængde initiativer, der er her, siger han og fortsætter:

- Vi får ikke mere i løn af at arrangere demokratifestival, og vi kunne lade være. Det samme gælder ude i klubber, foreninger og beboerforeninger, hvor de laver noget, der gavner fællesskabet, og som gør Sydfyn til et mere spændende og interessant sted at bo, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce