Annonce
forside

Pris forhandlet ned: Fyn Rundt kommer alligevel til Marstal

De højmastede træskibe lægger også i 2019 vejen omkring Ærø. Det sikrede Økonomi- og Erhvervsudvalget på deres møde onsdag. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær

Marstal: Det kan godt være, den oprindelige pris på 45.000 kroner var for høj for Teknik-, miljø og havneudvalget, men Økonomi- og erhvervsudvalget var ikke kede af at sige "ja tak" til regningen for at få Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe til at anløbe Marstal til sommer.

Det kan selvfølgelig hænge sammen med den pris, borgmester Ole Wej Petersen (S) fik tinget sig frem til hos arrangørerne. En pris, der ifølge referatet fra udvalgets møde ligger på samme niveau som sidste år, nemlig 30.000 kroner.

- Jeg havde faktisk allerede været i dialog med Fyn Rundt, inden Teknik-, miljø- og havneudvalgets møde og var godt klar over, at der var forståelse for, at vi på Ærø har nogle lidt specielle forhold, der gør, at de 45.000 kroner var for høj en pris, forklarer Ole Wej Petersen.

Pengene til at betale for gildet hentes i Økonomi- og erhvervsudvalgets erhvervsfremmepulje. Derudover forpligter anløbsbyens kommune sig også til at bekoste morgenmad og el til deltagerne, som også slipper for at betale havneafgift.

Næsten som en understregning af, hvor gerne Ærø Kommune ser, at de bevaringsværdige skibe aflægger skipperbyen besøg, lyder beslutningen i referatet ordret at "Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe anløber Marstal Havn i 2019".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hesselet kan løbe med fornem kokkepris

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce