Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pris 90 mio. kr.: Nakkebølle Gods er sat til salg

Denne herlighed kan blive din for 90 millioner kroner. Foto: Lars Gundersen, Adam Schnack

For 90 mio. kroner kan man blive godsejer i det sydfynske - landets dyreste ejendom til salg lige nu.

Nakkebølle: Så er det nu, man skal slå til, hvis man har drømt om at købe en herregård. Det over 450 år gamle Nakkebølle Gods er nemlig netop blevet sat til salg. Det skriver boligsiden Boliga i en pressemeddelelse.

For at kunne kalde de historiske rammer sine, skal man dog have sparet lidt op. Godset, der ejes af Mads Stevnhoved, er udbudt til salg hos ejendomsmægleren Adam Schnack til en pris på 90 millioner kroner, hvilket gør den nyrestaurerede ejendom til den absolut dyreste, der officielt er til salg lige nu.

For den pris får man til gengæld ifølge Adam Schnack en ret unik ejendom.

- Ejendommen har sin egen unikke karakter, den er sjældent flot restaureret, og så er de historiske kvaliteter i huset bevaret. Det ses blandt andet ved den måde, man har restaureret alt fra spisesalens smukke vægtæpper, det originale interiør og de alle steder værende charmerende historiske skævheder - samtidig med at hele huset er blevet moderniseret. Det er nu en moderne bolig i smukke og historiske rammer, siger mægleren til Boliga.

Annonce

Nakkebølle Gods

Det nuværende hovedhus er opført i 1559, men slottet nævnes det første gang tilbage i 1200-tallet. Prisen på 90 mio. kroner gør Nakkebølle Gods til den dyrest udbudte ejendom i øjeblikket.

Næstdyrest er den nordsjællandske landejendom Haregabgaard, der ifølge Boliga er udbudt til 85 mio. kroner.

Ande- og fasanjagt

Han fremhæver desuden beliggenheden ud til vandet som en af godsets kvaliteter. Det sydfynske gods ligger i første række til Nakkebølle Fjord.

De mange historiske detaljer, som man finder inden for murene, er blandt andet en spisesal med gobeliner på alle væggene, soveværelser med fem meter til loftet og en kælder med hvælvede lofter.

Ifølge Boliga er det blot et udpluk af de mange rum, man finder i hovedhuset og i sidefløjens mange hundrede kvadratmeter. Dertil kommer, at der hører flere andre bygninger til godset.

En af dem kaldes "Havehuset". Det er bygget af filminstruktør Constantin Preben Philipsen, så skuespillere som eksempelvis Dirch Passer, Preben Kaas og Buster Larsen havde et sted at bo, når de var på visit på Nakkebølle Gods. Ligesom hele landets nationaldigter, H.C. Andersen, mange år tidligere også var forbi.

Der hører 248 hektar jord til ejendommen, og mange af dem drives som landbrug. Der er også mulighed for ande- og fasanjagt på godsets jorder.

Du kan se Nakkebølle Gods her

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce