Annonce
forside

Printer brød sammen undervejs: Vagn på jagt efter statslige bredbåndsmillioner

Vagn Pertl troppede op på avisredaktionen i Rudkøbing for at brede budskabet, at han nu var klar til at modtage fuldmagter fra fire lokalområder i jagten på statens bredbåndsmidler, der i år er på i alt 100 millioner kroner. Foto: Martin Ramsgaard.

Vagn Pertl fra Helletofte er i gang med at tromme over 200 husstande sammen, så flere mindre lokalområder kan søge statens bredbåndspulje.

Helletofte/Emmerbølle/Lejbølle/Bøstrup: Det er ikke ligefrem et område, hvor man nemt og hurtigt kan gå fra dør til dør og stemme dørklokker. Eller aflevere budskaber i postkasser for den sags skyld.

Det har 72-årige Vagn Pertl fra Helletofte alligevel gjort de seneste dage.

Han har på opfordring meldt sig på banen som frivillig bredbåndsaktivist, og målet er, at Helletofte, Emmerbølle, Lejbølle samt Bøstrup skal have midler fra statens bredbåndspulje, så husstandene i området kan få tilskud til at få lagt fiberkabler og dermed hurtigere internet til adresserne. Han giver selv sit projekt overskriften HELB, forbogstaverne fra de fire lokalområder.

Fyns Amts Avis har siden starten af juni kæmpet side om side med langelænderne for bedre mobil- og bredbåndsdækning på Langeland under kampagnen "Bedre net nu".

Flere end 4000 adresser har så langsomt internet, at de kan søge statens 100 millioner kroner store bredbåndspulje i 2018.

- Uden at sætte sætte tal på så er dækningen dårlig. Enkelte har forbedret situationen med andre løsninger og routere, forklarer Vagn Pertl, der indtil videre har måttet bøde en ødelagt printer og en del timer for sit frivillige arbejde.

Annonce

- Nu skal det være

Der er en egenbetaling til bredbåndspuljen på mindst 4000 kroner. Det kan umiddelbart afskrække nogen fra at melde sig, men Vagn Pertl slår på, at man ved hurtigere internetforbindelser fremtidssikrer sin ejendom. Han håber blandt andet at få områdets 50 sommerhusejere fra Helletofte Strand med på listen.

Ildsjælen forbeholder sig dog retten til at skrive et eller flere områder ud af projektet, hvis der ikke er tilstrækkelig med opbakning.

I januar 2016 afholdt TDC/Yousee et stormøde i Nordlangelandshallen, hvor de fire områder blev nævnt.

Men borgerne i området slog ikke til, og det var en fejl, erkender Vagn Pertl.

- Vi skulle have knoklet noget mere på, kan jeg godt se i dag, konstaterer han og tilføjer:

- Nu skal det være.

Fristen for at aflevere underskrevne fuldmagter til Vagn Pertl ligger senest i august/medio september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];