Annonce
Odense

Prinsesse kastede glans over nyt studenterhus

Prinsesse Marie indviede Odenses nye studenterhus i det tidligere musikbibliotek på Brandts

De har arbejdet hårdt for at blive færdige til dagen. Men da prinsesse Marie mandag eftermiddag klokken 15.15 spadserede op af den røde løber på Brandts, var det en flok stolte frivillige, der bød velkommen i Odenses nye studenterhus.

Det tidligere musikbibliotek er genfødt som et centralt samlingssted for byens studerende. Med moderne indretning, farvestrålende bardesk, bløde sofaer og god plads til fest.

- Det har været nogle hårde uger, men når jeg ser, hvor fint, vores hus er blevet, bliver jeg rigtig stolt. Jeg håber det vil medvirke til at gøre Odense til en rigtig god studieby, og få de studerende til at indse, at de skal blive i vores by, når de er færdige, sagde Ida Tanita Sørensen, der er formand for Foreningen Studenterhus Odense.

Sammen med borgmester Anker Boye (S) og rektor Jens Oddershede bød hun prinsesse Marie indenfor, hvor der blev sørget for rundvisning og serveret lokale fynske specialiteter ved en reception på 1. salen.

De virkelige hovedpersoner - byens mange studerende - fik selvfølgelig også herlighederne at se for første gang, mens musikken spillede på Amfiscenen af henholdsvis Tårn, Christian Hjelm & Roux Spana Beat Trio.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce