Annonce
Udland

Prins William: Absolut OK hvis mit barn er homoseksuelt

Jonathan Brady/Ritzau Scanpix
Den britiske prins erkender, at han er bekymret for, at det ville kunne medføre forfølgelse og had.

Storbritanniens prins William, der er nummer to i rækken til den britiske trone, sagde onsdag, at det vil være absolut helt i orden, hvis et af hans børn er homoseksuelt.

Men han erkender, at han er bekymret for, at det ville kunne medføre forfølgelse og had som følge af den royale status.

Den 37-årige prins, som står til en dag at blive det nominelle overhoved for sit lands kirke, Church of England, har tre børn med sin kone Kate: George på fem år, Charlotte på fire år og Louis på 13 måneder.

- Det er noget, som jeg er nervøs over. Ikke fordi jeg er bekymret for, at de skulle være homoseksuelle eller noget andet, men fordi jeg er urolig over det pres, som de vil stå over for, og hvor langt sværere deres liv kunne blive, sagde William under et besøg hos en velgørenhedsorganisation, som støtter unge og hjemløse LGBTQ+personer.

Til et spørgsmål om, hvordan han ville føle det, hvis et af hans børn viser sig at være homoseksuel, svarede prinsen:

- Det ville jeg have det absolut fint med.

Prinsen sagde videre, at hele emnet først var begyndt at optage ham, efter at han er blevet forælder.

- Jeg støtter dem, uanset hvilken beslutning de træffer, men det foruroliger mig som forælder, at der er så mange barrierer, så mange hadefulde ord, forfølgelse og al mulig diskrimination.

William fremsatte udtalelserne under et besøg hos Albert Kennedy Fonden i London, som har fået et nyt servicecenter. Begivenheden fandt sted forud for Londons årlige Pride-march og forud for markeringen af 50-årsdagen for opstanden ved værtshuset Stonewall Inn i New York.

Aktionen i New York, hvor politi hårdhændet og brutalt lukkede baren for homoseksuelle i Greenwich Village, blev et vendepunkt, som førte til en bølge af aktivisme, der lagde grunden for den moderne LGBT-bevægelse.

Mange af de homoseksuelle gik til modangreb, som om de pludselig reagerede på årtiers diskrimination, og en bølge af optøjer skyllede pludselig gennem New York.

Det førte til dannelsen af Gay Liberation Front, og de homoseksuelle begyndte dermed at organisere sig som borgerrettighedsbevægelsen og Vietnam-demonstranterne.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce