Annonce
Danmark

Prins Henriks LP-plader solgt: Ny ejer lover rundvisning med champagne og glamour

Finn Torslow glæder sig tirsdag, når en kurér afleverer de 900 vinylplader, som har tilhørt Prins Henrik. Foto: Carina Mayner
Finn Torslow vil åbne sine private - og ret royale - gemakker på Det Gamle Mejeri for offentligheden.

Torrild: Det blev Finn Torslow, ejer af Det Gamle Mejeri i Torrild, der søndag aften på en auktion købte Prins Henriks private pladesamling. Han fik den for det højeste bud på den nette sum af 46.000 kroner. Nogle af de 900 vinylplader vil blive solgt på det årlige julemarked sidst på året, andre vil indgå som interiør i hans bolig i samme bygning.

- Det var måske lige i overkanten at byde så meget for pladerne. Men nu har jeg dem, og det er jeg glad for, siger den 69-årige købmand, som i 2015 overdrog det gigantiske julemarked til Michael Lund, men som stadig hjælper til i højsæsonen. Desuden ejer han stadig bygningen, som også rummer en kæmpe privatbolig, som han benytter, når han ikke bor i sit sommerhus på Vestkysten.

Annonce

Prins Henriks vinylplader indeholder mest klassisk musik samt folkemusik fra hele verden, og jeg glæder mig til at høre dem. Også selv om jeg nok mest hører pop.

Finn Torslow, julemand i Torrild og nyslået ejer af Prins Henriks pladesamling

Elsker guld og glamour

Privatbolig er måske så meget sagt, for besøger man Finn Torslow, bliver man straks overvældet af de mange antikviteter og minder, som fylder fra loft til gulv.

Mest iøjenfaldende er de snesevis af fotos af den kongelige familie, der altid har betydet meget for julemanden fra Torrild. Og tingene skal helst være forgyldte - for guld betyder meget for beboeren. Derfor valgte han også at få forgyldt den 70 centimeter høje buste af Dronning Margrethe, som han købte i december. De øvrige 299 buster, som Jim Lyngvild satte til salg, er hvide.

- Jeg kan godt lide glamour, guld og spændende historier, og det rummer den danske kongefamilie i den grad. Derfor måtte jeg også byde, da Prins Henriks vinylplader kom på auktion. Nu glæder jeg mig bare til at få dem leveret med kurer tirsdag, siger Finn Torslow, som dog ikke har tænkt sig at beholde samtlige 900 LP-plader.

Rundvisninger med kransekage

En del af pladerne vil blive solgt på det årlige julemarked, som åbner i nabolokalerne til oktober. Her vil de få en fremtrædende plads sammen med blandt andet den Daimler Krone 1, som Finn Torslow har ejet i mange år, og som var Dronning Margrethes første bil.

- De resterende vil blive udstillet inde i privaten, som jeg agter at åbne for offentligheden ved at tilbyde rundvisninger. Jeg føler, at jeg efterhånden har så mange spændende ting, som andre kan have glæde af at se. For eksempel de mange sager, jeg købte, da "Grevinden på tredje" (tv-dokumentar fra 1996 red.) Erna Hamiltons ejendele blev solgt på auktion hos Bruun Rasmussen. Dem elsker mine gæster altid at se og høre mig fortælle om, fortæller Finn Torslow.

Ideen er, at han vil lave rundvisninger for op til 10 personer ad gangen. For at skabe en stemning af glamour lægger gæsterne ud med at få et glas champagne og et stykke kransekrage, inden værten viser rundt i de rødmalede stuer, hvor der også hænger masser af fotos af de berømtheder, han har mødt i sit snart 70-årige liv.

Prins Henrik mødte han aldrig personligt, men de har dog vinket til hinanden engang, da Torslow så ham gennem en rude i det inde København.

- Selvfølgelig bankede jeg på ruden, og Prins Henrik vinkede da også straks tilbage til mig. Dronningen derimod talte jeg med, da hun i 2006 besøgte Hvide Sande i anledning af byens 75-års jubilæum og jeg, stik imod alle foreskifter, fik skaffet mig adgang til at give hende en buket blomster. Den blev hun angiveligt meget glad for, siger julemanden, der laver rundvisning i privaten første gang søndag 1. marts. Vil man sikre sig en plads, kan Finn Torslow kontaktes på tlf. 40166800.

Erna Hamiltons mindevæg og en guldbuste af Dronning Margrethe er nogle af de ting, som gæster kan se under et besøg hos Finn Torslow. Foto: Carina Mayner
Finn Torslow er vild med alt, hvad der har med kongehuset at gøre. Her ses han med et puslespil med Dronning Margrethe som barn. Foto: Carina Mayner
Et fuldt opdækket bord står altid parat hos værten. Billedet her stammer fra et besøg i 2011, men opdækningen findes stadig. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Selvfølgelig er pengeskabet forgyldt. Arkivfoto fra 2011
Der findes meget nips hos Finn Torslow. Nu får offentligheden mulighed for at komme ind og se hans private gemakker. Fotoet her er fra 2011.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce