Annonce
Udland

Prins Andrew vil fritages for officielle forpligtelser

Toby Melville/Reuters

Prins Andrew siger, at hans forbindelse til afdøde Jeffrey Epstein skaber "omfattende forstyrrelser".

Storbritanniens prins Andrew meddeler, at han har bedt om at blive fritaget for officielle forpligtelser på ubestemt tid.

Den 59-årige prins Andrew siger, at hans forbindelse til en dømt sexforbryder - nærmere bestemt den afdøde finansmand Jeffrey Epstein - skaber "omfattende forstyrrelser" for kongefamiliens arbejde.

I en erklæring siger han, at han har den dybeste sympati for Epsteins ofre.

Prins Andrew, som er blevet voldsomt kritiseret for et interview om sin rolle i Epstein-skandalen, siger, at han træder tilbage fra sine officielle pligter på ubestemt tid.

Prinsen, der er dronning Elizabeth II's anden søn, havde særlige forbindelser til Epstein, som var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger.

Finansmanden hængte sig selv i sin celle i Manhattan Correctional Center i august.

- Selvfølgelig er jeg parat til at bidrage med hjælp til enhver myndighed, som måtte ønske det, siger prinsen med henblik på den igangværende efterforskning af det netværk, som Epstein havde opbygget.

I weekenden forklarede den britiske prins sig for første gang i sagen over for BBC.

Efterfølgende har flere kommunikationseksperter beskrevet interviewet som decideret "katastrofalt".

De mener, at prins Andrews forklaringer viser mangel på dømmekraft. Derudover viste hans udtalelser ikke empati over for Epsteins ofre, hed det.

Flere velgørenhedsorganisationer og initiativgrupper, som støttes af prins Andrew, har meddelt, at de ikke længere ønsker at have ham som protektor - eller at de i hvert fald vil tage deres relationer til prinsen op til fornyet overvejelse.

To ansatte i det fængsel, hvor Epstein blev fundet død i august, er netop blevet sigtet i forbindelse med hans død.

De to ansatte var på arbejde den nat, Epstein tog livet af sig selv. Tilsyneladende holdt de to ansatte ikke tilstrækkeligt godt øje med den indsatte, der afventede en omfattende retssag.

Anklagerne kunne have sendt ham i fængsel i op mod 45 år.

Epsteins selvmord har været omgærdet af flere konspirationsteorier, da han havde været på venskabelig fod med USA's præsident, Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton samt prins Andrew.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce