Annonce
Debat

Prestigeprojekter skaber ikke velfærd

Læserbrev: Hvis velfærd virkeligt betyder så meget for Socialdemokratiet og støttepartier i Odense, så kan man undres over, at det først nu har været nødvendigt med en velfærdsplan til 1,8 milliarder. Dette er et klart udtryk for, at velfærden har været underprioriteret samt underfinansieret igennem mange år med en socialdemokratisk ledelse.

Velfærden i Odense har været debatteret meget med socialdemokratiet, men handlingerne har manglet. Manglende økonomistyring hos den Radikale rådkvinde og SF-rådmanden gennem mere end fem år og prestigeprojekter som letbanen er blot nogle af årsagerne til manglende velfærd.


Annonce

Odense Kommunes økonomi er desværre alt for afhængig af støtten fra de andre kommuner og staten. Er det værdigt for Danmarks tredjestørste by?


Dertil skal det ikke glemmes, at Odense Kommune gennem den kommunal udligning og tilskud mm. i 2020 modtog samlet 3,4 milliarder jvf. Social- og Indenrigsministeriets opgørelse. Odense Kommunes økonomi er desværre alt for afhængig af støtten fra de andre kommuner og staten. Er det værdigt for Danmarks tredjestørste by?

Det skal i samme tråd nævnes, at velfærdsplanen endnu ikke er fuldt finansieret, da det, heldigvis ikke lykkedes Socialdemokratiet, SF og de Radikale at sælge Fjernevarme Fyn, som vi i Venstre var modstander af. Derfor mangler velfærdsplanen mere end 500 millioner kroner i finansieringen, som vi forslår findes ved at droppe letbanen til Vollsmose. Vi kan sikre en ligeså bæredygtig offentlig transport til Vollsmose med BRT-busser. Offentlig tranport skal nemlig også sikres til området.

Velfærd er mere end økonomiske ydelser. Eksempelvis kan man garantere, at Odenses folkeskoler sikres en lavere klassekvotient og dermed er tillokkende og udbytterige for kommende børn og forældre. Eller man kunne sikre en mere helhedsorienteret indsats for børnefamilier ved mindre kassetænkning forvaltningerne imellem. Heldigvis har en kritisk rapport fra Rambøll påpeget dette, og kommunens dygtige medarbejder arbejder målrettet for at imødekomme omstillingen. Velfærd handler nemlig også om at sikre bedre rammer for gennemsnitsfamilier, som dagligt går på arbejde og betaler deres skat. Lad os arbejde imod at Odense bliver en by, som overvejende består af klienter.

Jeg vil hellere arbejde for, at vi sikrer vores ungdom med indsatser,, som virker også når man bliver skoletræt og livets udfordringer melder sig.

Jeg mener, at Odenses borgere har brug for tryghed, og derfor er vi også indstillet på at nedprioritere letbanen for at finde finansieringen til resten af velfærden.

For at sikre væksten i Odense skal vi også skabe grundlaget for, at de som bidrager bliver eller flytter til Odense. Her er er kvaliteten af vores institutioner, ældrepleje, skoler og service til handicappede en grundforudsætning for at gøre Odense mere attraktiv som by at bo i, stifte familie og blive gammel i. At fokus alene er på øgede udgifter virker ikke tillokkende.

At Odense lander på en 72. plads i erhvervsvenlighed i Danmark er ganske enkelt ikke godt nok, og det skal vi gøre bedre. Denne placering har vi nu set de sidste syv år, og dette område har Socialdemokratiet naturligvis et medansvar for. Det er nemlig vores erhvervsliv, som skaber de nødvendige arbejdspladser og skatteindtægter for velfærdens økonomiske fundament. Vi opfordrer til, at der arbejdes mere intenst for at erhvervslivet i Odense får bedre rammevilkår, og at der lyttes til dets behov.

Den nuværende fokus på sociale udgifter som politisk idegrundlag skal ændres til et bedre fundament for vores velstand, en bedre forståelse for grundlaget for skatteindtægter. Dette starter allerede i de tidlige ungdomsår, og her spiller en solid folkeskole i tæt samarbejde med erhvervslivet en vigtig rolle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Benjis Burgers forsøger at slutte fred med naboen: - Jeg kan godt forstå, at han har været sur på mig

Annonce