x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Presset swingerklub håber på støtte fra regeringens hjælpepakke

Peter Spælling ejer swingerklubben Afrodite Club i Ringe. Klubben har lukket pga. coronavirus og har haft det siden før, der kom påbud om at lukke. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Af gode grunde kan swingerklubben Afrodite Club i Ringe ikke holde åbent, mens coronavirussen står på. Det koster, fortæller ejer Peter Spælling, der dog trods alt er optimistisk.

Ringe: - Ingen swingerklubber holder åbent. Det giver lidt sig selv, fortæller Peter Spælling, der ejer swingerklubben Afrodite Club i Ringe.

Han har lukket sin swingerklub ned på ubestemt tid, mens coronavirussen tvinger os til at blive indendøre.

- Men vi lukkede faktisk klubben, inden det blev et påbud, fortæller Peter Spælling.

- Det er klart, når man ikke engang kan give hånd, at vi så må lukke, tilføjer han.

Hvor lang tid klubben er lukket, kan han af gode grunde ikke sige noget om.

- Og det er den uvished, jeg synes er mest urimelig. Man ved ikke, hvor lang tid det her kommer til at tage. Så det er ikke så behageligt, siger Peter Spælling.

Annonce
Indenfor i swingerklubben Afrodite Club. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Knækker ikke

Og det koster, fortæller swingerklub-ejeren.

- Vi har allerede lidt et stort tab. Allerede inden det gik helt amok, begyndte folk jo at holde sig væk, fortæller Peter Spælling.

Han bevæbner sig med tålmodighed og håber på, at den snak, der er om pakker til erhvervslivet, bliver til virkelighed.

- Vi er en enkeltmandsvirksomhed og kan godt bruge nogle af de penge. Om det er et tømrerfirma eller en swingerklub - en krone er en krone, mener Peter Spælling.

Han er dog bange for, at nogle af de store klubber kommer til at knække, da der skal omsætte for mange millioner kroner.

- Men vi kommer ikke til at knække af det. Jeg tror, vi er så godt etableret, at vi klarer den. Men jeg kommer til at spise mine ord, hvis den her coronakrise forløber over et år, siger Peter Spælling og tilføjer:

- Jeg er optimist. Jeg tror, det driver over, når det bliver sommer, siger han.

Nogle steder oplever virksomheder, at folk støtter med for eksempelvis gavekort. Er flere blevet medlemmer hos jer, eller har I måske fået nogle donationer?

- Nej, det er ikke noget, der ligger vores branche nært. I virkeligheden er det med swingerklub jo ret privat, så det er lidt noget andet end butikkerne. Vi er lidt "on our own".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce