Annonce
Sport

Presset er størst på FC Fyn

Annonce

Påsken er også tiden, hvor hele det lokale fodboldcirkus piftes i gang. Fokus vil stadig være Superligaen, men det største pres for resultater kan ofte ligger andre steder. Eksempelvis i aften på Odense Atletikstadion, hvor FC Fyn allerede i forårets anden kamp spiller med et tungt resultatkrav. Den unge overbygningsklub, der har B1909, B1913 og Dalum som moderklubber, tabte første kamp med 1-4 til Ikast, men FC Midtjyllands reserver var ind-rømmet en meget stærk modstander. I aften venter Esbjergs reserver, men på eget hammerkast-ramponeret græs og i de trygge rammer har FC Fyn-spillerne ofte hentet det bedste ud af de forhåndenværende emner.

Når presset i virkeligheden er større på FC Fyn, end på OB, der gæster Viborg i Superligaen, så er det jo anelsen om, at det for FC Fyn-projektets fremtid og bæreevne er vitalt at rykke op til sommer. For efter en lang vinter uden kamp-indtægter er det nu, at publikum, sponsorer og omverdenen skal vindes for idéen om at skabe et seriøst alternativ til mægtige OB. I hvert fald som en fornuftig 1. divisionsklub.

Nederlaget til Ikast betød, at FC Fyn er fem point efter Skive i kampen om den direkte oprykningsplads. Efter dagens runde vil der kun være 10 kampe tilbage, og da de to indbyrdes dueller er overstået, har FC Fyn ikke meget løbe på mod et Skive-hold, der både har et stærkt kollektiv og sulten efter succes som våben. Skive har eftermiddagskamp hos forfølgeren Hjørring, så konditionerne er klare, når den faste FC Fyn-tilhængerstok samles ved pølsevognen, ved det imposante OGF-klubhus og på den gamle tribune. Hvor de blå og røde fodbolddrømme nu prøver at overleve.

FC Fyn-træner Roald Poulsen bryder sig ikke om ordet pres. Poulsen vil hellere tale om processer og har selvsagt ret i, at man næppe kan forcere noget i så ung en klub. Men i det mindste skal FC Fyn sikre sig oprykningskampe mod østkredsen toer. Eksempelvis Lolland-Falster Alliancen eller Hvidovre.

Det er et helt andet pres, der ligger på OB. Her er det i virkeligheden et luksuspres om at hente sølv, bronze eller slutte som en lidt skuffende firer. Men fundamentet er så stærkt, at selv et nederlag i Viborg ikke flytter andet end marginaler. Det vil nok skærpe tilhængernes og vi mediers spekulationer, om det er godt eller skidt, hvad der bliver præsteret i skuespillet med Bruce Rioch, Michael Hemmingsen, Kim Brink og Niels Thorborg & Co. som hovedaktører. Men det vil kun bidrage til hver weekends underholdningscirkus omkring Super-ligaen, og det øger ironisk nok kun interessen for OB, der er i dag er et stærkt varemærke i en stor underholdningskoncern, Odense Sport & Event.

Men for FC Fyn handler det om ren eksistens i aften på Stadionvej. Og i resten af de 10 runder. Nok lover FC Fyn i de flotte avisannoncer en "sand trylleaften med bold", så man som reporter næsten bliver helt nervøs over, om man kan finde ord i tastaturet til den opvisning. Men for baglandet bliver det vist kun en fortryllende aften, hvis der kommer point på bordet. Ellers kan det blive et presserende nervøst forår.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce