Annonce
Sport

Presset er størst på FC Fyn

Påsken er også tiden, hvor hele det lokale fodboldcirkus piftes i gang. Fokus vil stadig være Superligaen, men det største pres for resultater kan ofte ligger andre steder. Eksempelvis i aften på Odense Atletikstadion, hvor FC Fyn allerede i forårets anden kamp spiller med et tungt resultatkrav. Den unge overbygningsklub, der har B1909, B1913 og Dalum som moderklubber, tabte første kamp med 1-4 til Ikast, men FC Midtjyllands reserver var ind-rømmet en meget stærk modstander. I aften venter Esbjergs reserver, men på eget hammerkast-ramponeret græs og i de trygge rammer har FC Fyn-spillerne ofte hentet det bedste ud af de forhåndenværende emner.

Når presset i virkeligheden er større på FC Fyn, end på OB, der gæster Viborg i Superligaen, så er det jo anelsen om, at det for FC Fyn-projektets fremtid og bæreevne er vitalt at rykke op til sommer. For efter en lang vinter uden kamp-indtægter er det nu, at publikum, sponsorer og omverdenen skal vindes for idéen om at skabe et seriøst alternativ til mægtige OB. I hvert fald som en fornuftig 1. divisionsklub.

Nederlaget til Ikast betød, at FC Fyn er fem point efter Skive i kampen om den direkte oprykningsplads. Efter dagens runde vil der kun være 10 kampe tilbage, og da de to indbyrdes dueller er overstået, har FC Fyn ikke meget løbe på mod et Skive-hold, der både har et stærkt kollektiv og sulten efter succes som våben. Skive har eftermiddagskamp hos forfølgeren Hjørring, så konditionerne er klare, når den faste FC Fyn-tilhængerstok samles ved pølsevognen, ved det imposante OGF-klubhus og på den gamle tribune. Hvor de blå og røde fodbolddrømme nu prøver at overleve.

FC Fyn-træner Roald Poulsen bryder sig ikke om ordet pres. Poulsen vil hellere tale om processer og har selvsagt ret i, at man næppe kan forcere noget i så ung en klub. Men i det mindste skal FC Fyn sikre sig oprykningskampe mod østkredsen toer. Eksempelvis Lolland-Falster Alliancen eller Hvidovre.

Det er et helt andet pres, der ligger på OB. Her er det i virkeligheden et luksuspres om at hente sølv, bronze eller slutte som en lidt skuffende firer. Men fundamentet er så stærkt, at selv et nederlag i Viborg ikke flytter andet end marginaler. Det vil nok skærpe tilhængernes og vi mediers spekulationer, om det er godt eller skidt, hvad der bliver præsteret i skuespillet med Bruce Rioch, Michael Hemmingsen, Kim Brink og Niels Thorborg & Co. som hovedaktører. Men det vil kun bidrage til hver weekends underholdningscirkus omkring Super-ligaen, og det øger ironisk nok kun interessen for OB, der er i dag er et stærkt varemærke i en stor underholdningskoncern, Odense Sport & Event.

Men for FC Fyn handler det om ren eksistens i aften på Stadionvej. Og i resten af de 10 runder. Nok lover FC Fyn i de flotte avisannoncer en "sand trylleaften med bold", så man som reporter næsten bliver helt nervøs over, om man kan finde ord i tastaturet til den opvisning. Men for baglandet bliver det vist kun en fortryllende aften, hvis der kommer point på bordet. Ellers kan det blive et presserende nervøst forår.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Nyborg

Reddet på målstregen: Balletskolen flytter til musikskolen

Nordfyn For abonnenter

Odense kan være uoverskuelig for ældre: - Vi kommer nok "aller" til at prøve letbanen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Faaborg-Midtfyn

Man behøver ikke bruge flere penge for at skabe bedre velfærd

Erhverv

Kirsten sælger sidste bid af sin mands firma: - De interesserede tænkte nok, at jeg var et let offer

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Navne For abonnenter

Ordblinde Mads hiver sølvmedalje med hjem fra svendeprøven: Tømrerfirma har allerede ansat ham

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Faaborg-Midtfyn

Forældre klager over andre forældre: Nu vanker der bøder, hvis ikke du slukker motoren ved skoler og børnehaver

Annonce