Annonce
Læserbrev

Presser normeringerne institutionerne til at bruge frivillige?

Annonce

Rigtig mange af institutionerne er presset, og måske det er derfor, at de søger frivillige.

Normeringerne i Nyborg kommune ligger på 1 til 3,1 børn i vuggestuen og 1 til 6,2 børn i børnehaven.

Det er fantastisk. Problemet er bare, at det er så misvisende, som det overhovedet kan være. I disse statistikker er alle personer nemlig talt med. Lige fra køkkenpersonalet til seniorjobbere.

De reelle normeringer i børnehaven er 1 til 7,5-10,5 børn, men hvis det da bare var det. Vikarbudgettet i institutionerne er latterligt lavt og rækker til ingenting!

Når der er ferie, sygdom, afspadsering, barsel, møder mm. er normeringen endnu dårligere, og pædagogerne ender med at stå alene med en hel gruppe børn.

Der er ikke et tal for vuggestuerne, men har kendskab til en vuggestue, hvor der er 34 børn og ni voksne rør frokost. Efter frokost er de kun fem voksne.

Det er på tide at man får øjnene for vores normeringer!

Brug nu de reelle tal. Det er vores børn. Børn i deres mest følsomme alder, hvor der dannes byggesten til, hvem de bliver som mennesker. Det er så vigtigt, at børnene trives, udvikler sig både motorik og mentalt. At de ikke får børnestress, der kan påvirke evnen til at tage initiativ, træffe beslutninger, være robuste og agere selvstændigt.

Det er dem der er vores fremtid. Hvorfor er det vi så ligeglade med dem? Disse tal viser nemlig ikke andet!

Frivillige kan give noget på andre steder som institutioner kan besøge og få nogle andre indtryk, end dem de får i institutionerne og med pædagogerne. Men det kræver, at normeringerne er til det, så man kan komme ud af huset!

Foto: Mogens Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce