Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pressemeddelelse forvirrer: - Nej, broen er ikke vedtaget

Jan Leo Plet, Faldsled, stiller nu spørgsmål til en stribe politikere, som han godt kender svaret på, men han er irriteret over retorikken fra Transportministeriet omkring en mulig fast forbindelse melle Horneland og Als. Arkivfoto
Transportministeriets pressemeddelelse om en forundersøgelse af den fast forbindelse til Als får folk til at tro, at forbindelsen allerede er vedtaget. Læser Jan Leo Plet syneS, det er en manipulerende kommunikationsstrategi.

Bøjden-Fynshav: En pressemeddelelse, som Transportministeriet udsendte i fredags, og som også har været gengivet i avisen og på Fyens.dk, giver forvirring om, hvorvidt en fast forbindelse mellem Horneland og Als egentlig allerede er vedtaget.

- Det er den ikke, fastslår Transportministeriets presseafdeling, som er arnested for forvirringen.

Transportministeriets pressemeddelelse fortæller, at en forundersøgelse til en fast forbindelse mellem Als og Fyn nu sættes i gang.

Annonce

Men flere formuleringer i pressemeddelelsen kunne tyde på, at undersøgelsen bare skal afklare nogle praktiske forhold om en kommende trafikforbindelse.

F. eks. hedder det:

"Men først skal der laves en forundersøgelse, som blandt andet skal give indblik i, hvor linjeføringen skal ligge, så der bliver taget mest hensyn til lokale landskabsforhold, naturområder, bebyggelser og kulturarv."

- Linjeføringen er jo kun aktuel, hvis der ligger en vedtagelse på, at vi skal have den faste forbindelse, siger den erklærede bromodstander Jan Leo Plet, Faldsled.

Han har nu sendt spørgsmål til Transportminister Benny Engelbrecht og transportordførerne for de partier, der står bag tilsagnet om at bruge 20 millioner kroner over de næste tre år på forundersøgelsen:

"Er forbindelsen allerede vedtaget - og hvis den er - hvor finder jeg så oplysninger om denne vedtagelse?" spørger Jan Leo Plet.

- Ja, selvfølgelig er mit spørgsmål retorik, for jeg ved jo godt, at det kun er forundersøgelsen og ikke selve den faste forbindelse, der er vedtaget, siger han uddybende til avisen.

- Men det er også retorik, når der udgår en pressemeddelelse fra en minister, Benny Engelbrecht, som vi ved er erklæret tilhænger af en fast forbindelse.

- Jeg ser pressemeddelelsen som en bevidst kommunikationsstrategi, der prøver at skabe en kunstig, positiv stemning om et naturødelæggende projekt, og som fortæller os kritikere, at vi lige så godt kan pakke sammen. Der er ufint, og det reagerer jeg på, siger Jan Leo Plet.

Hverken transportminister Benny Engelbrecht eller nogle af ordførerne fra forligspartierne har endnu svaret Jan Leo Plet på hans spørgsmål.

De 20 millioner kroner til forundersøgelsen af en del af Infrastrukturplan 2035, så selv hvis forundersøgelsen munder ud i en anbefaling af en fast forbindelse, vil den have lange udsigter.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

OUH-læge rørt til tårer over Årets Fynbo-nominering: Knokler fuldtid og fritid for at holde vores hjerter i gang

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Assens

Knud og Sophia rejste fra Grønland for at drive lokal campingplads: - Vi vil løfte den til det niveau, som den fortjener

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Derfor har så mange huse i Kongensgade flagstangsholdere i første sals højde

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Et hit? Godnat Malaga, godnat Dalum - nu satser B1909 på at ha' gjort et kup

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Kerteminde

Pias Pølsevogn fik smilet tilbage: Anmelderen fik en lang næse

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Fyn For abonnenter

Pistoler, patroner, slagvåben og stikvåben: Mindst 18 episoder på fem måneder med kriminelle grupperingers hærgen i Odense

Annonce