Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense Kommune holder mandag eftermiddag pressemøde om situationen med den udbredte coronasmitte i Vollsmose. Foto: Bjarke Vestesen
Tomme lejligheder skal bruge til isolation af coronaramte, og der skal skrues massivt op for test af borgerne. Sådan lyder det blandt andet fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel på et pressemøde tirsdag eftermiddag i Vollsmose om den fortsat stigende coronasmitte i bydelen.

Odense Kommune vil finde nye måder for at skrue massivt op for coronatest i Vollsmose. Desuden vil kommune bruge tomme lejligheder i området for at komme i isolation, hvis man er ramt af corona.

Det er nogle af de metoder, som Odense Kommune vil komme den eskalerende coronasmitte i Vollsmose til livs.

Det fortæller Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel på et pressemøde ved Abildgårdskolen i Vollsmose sidst på eftermiddagen tirsdag.

Annonce

Alle værktøjer i brug

Testfrekvensen i Vollsmose er faktisk allerede høj i Vollsmose sammenlignet med andre steder på Fyn og i landet. Men Odense Kommune vil bruge alle tilgængelige værktøjer for at få testet alle Vollsmoses borgere over 12 år to gange om ugen.

Det fastslår Odense Kommunes øverste embedsmand, stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen, på pressemødet.

At smitten er så udbredt i Vollsmose skyldes blandt andet boformen i Vollsmose, hvor flere bor sammen end andre steder i det danske samfund. Det oplyser sikkerheds- og beredskabskoordinator i Odense Kommune Rami Ezzeddine på pressemødet.

- Det er den samme smittespredning vi kan se på kollegier, påpeger Rami Ezzeddine.

Udmeldingerne på pressemødet tirsdag eftermiddag kommer efter den seneste tids udvikling omkring coronasmitten i Vollsmose.

På pressemødet bliver de tre repræsentanter fra Odense Kommune konfronteret med kritik fra blandt andet statsminister Mette Frederiksen om, at kommunen ikke har gjort nok.

Fra de tre lyder det, at Odense Kommune har forsøgt at rekvirere al den testkapacitet, som overhovedet er mulig.

Og indtil videre er det frivilligt at lade sig teste, påpeger blandt andet borgmesteren og stadsdirektøren.

Annonce

Smittetal i den forkerte retning

Kurven over corona-smittede beboere i Vollsmose er tirsdag fortsat i den forkerte og opadgående retning.

Ifølge tal fra Odense Kommune er incidenstallet alene for Vollsmose steget til 820,3 - til sammenligning hed det mandag 776,6, søndag 732,8 og lørdag 689,1.

Tallene viser, hvor mange nye smittede der den seneste uge har været per 100.000 indbyggere, og den seneste incidens svarer til, at der de seneste syv dage er konstateret 75 nye coronasmittede i Vollsmose blandt de cirka 9000 beboere i området.

Den stigende smitte har fået Dawaa Center og Moské på Biskorupvej ved Vollsmose Allé til at lukke foreløbig en uge.

Det oplyser moskéens bestyrelsesformand Monzer Dodar i en mail, hvori han samtidig understreger, at de er klar til også på anden vis at hjælpe med at bringe smittetallene ned.

Den stigende corona-smitte i Vollsmose nåede tirsdag også spørgetimen på Christiansborg, hvor statsministeren svarede på spørgsmål fra partilederne.

Og Mette Frederiksen (S) gjorde det klart - både under og efter spørgetimen - at hun er bekymret for smitteudbruddet i Vollsmose.

- Det så ud som om, at det kom lidt sent i gang med testningen, og i hvert fald kan vi konstatere, at smitten har fået lov at sprede sig for meget og for hurtigt i Vollsmose, sagde hun og understregede, at alle i området skal lade sig teste - også dem, der ikke umiddelbart vil.

- Derfor synes jeg, at vi ret hurtigt skal drøfte, om myndighederne mangler nogle værktøjer - eksempelvis til, hvis der er områder, hvor alle ikke vil lade sig teste, at man så sikrer, at dem, der ikke vil lade sig teste, faktisk bliver testet alligevel. Det vil jeg meget gerne være med til, forklarede hun under spørgetimen.

Efter spørgetimen fremhævede hun, at det ikke skal være med en direkte brug af tvang.

- Vi arbejder jo ikke ret meget med tvang i den her epidemikontrol. Jeg siger bare, at vi har behov for, at alle lader sig teste. Jeg kommer ikke med nye forslag her, men er åben for at diskutere det med Folketingets partier, sagde Mette Frederiksen:

- Jeg synes, det er rigtigt at fokusere på, hvordan vi hurtigt og effektivt kan lukke ned for lokalområder, såfremt der er meget smitte. Det gælder også i enkelte byområder.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce