Annonce
Odense

Pressede lærere: Sygefravær er steget eksplosivt

Sygefraværet hos Odenses lærere steg med hele 40 procent fra 2013 til 2014. Arkivfoto

Lærerne i Odense bliver oftere og oftere syge. Inden for det seneste år er sygefraværet steget med næsten 40 procent. - Det bliver bedre med tiden, lyder svaret fra børn- og ungedirektør Peter Pietras.

Annonce

- Jeg kommer ikke på arbejde i dag. Jeg er syg.

Eleverne på Odenses skoler må oftere og oftere modtage undervisning fra vikarer eller tage et par fritimer uden undervisning.

Fyens Stiftstidende kunne allerede tilbage i oktober måned påvise en stigning i fraværet blandt Odenses lærere på omkring 40 procent ved at sammenligne sygefraværet for august og september måned i henholdsvis 2013 og 2014.

Og den tendens har vist sig at holde stik, når man ser sygefraværet over hele året, hvor fraværet hos lærerne i Odense er steget fra et gennemsnit på 9 dage i 2013 til 12,5 dage i 2014 - en stigning på 38,8 procent. Det skriver DR Fyn.

Lærer og fællestillidsmand på Højby Skole og lærer på Vestre Skole Anna-Lene Storm tilskriver begge stigningen det øgede arbejdspres, der er kommet efter folkeskolereformen.

- Det er et vilkår lige nu, og jeg har det ikke rart med det. Jeg kunne godt tænke, at jeg havde den fornødne tid til de opgaver, jeg bliver stillet, og at jeg kan løse de opgaver kvalitativt. Men det er ikke muligt lige nu, siger Anna-Lene Storm til DR Fyn.

Hos Odense Kommune håber børn- og ungedirektør Peter Pietras, at sygefraværet vil falde med tiden.

- Når man kigger længere frem, og vi begynder at have indarbejdet tingene ordentligt, så synes jeg det er rimeligt at have en forventning om, at noget af det stressrelaterede fravær vil blive dæmpet på længere sigt, siger Peter Pietras.

Hos lærerne er der dog opbygget en frustration over, at det bliver fremstillet som naturligt, at lærerne bliver mere stressede i perioder med store forandringer.

- Det, som jeg er dybt frustreret over, det er, at jeg ser mine kollegaer blive syge - og at nogle af dem bliver så alvorligt syge, at de ikke er i stand til at vende tilbage og varetage deres arbejde igen, fordi de får stress. Og at det efterhånden bare bliver italesat, som at det er et vilkår ved forandringer, at folk bliver stressede i en periode, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce