Annonce
Odense

Pressede familier ringer for at høre om nødpasning

Trine Vadum, leder af af Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse i Børn- og Ungeforvaltningen: - Vi kan høre, at flere og flere familier nu bliver presset, fordi den periode, hvor man skal være sammen på samme sted, er blevet forlænget. Privatfoto
Tre timer hver formiddag kan forældre ringe til familiebehandlernes vagttelefonen med spørgsmål og bekymringer. Fx følelsen af hele tiden at skælde ud.

Hvad gør man, når man som forældre både skal passe sit fuldtidsarbejde hjemmefra, få husholdningen til at fungere, hjælpe til med børnenes skolearbejde og samtidig prøve at styre de konflikter, som kommer hyppigere, fordi ungerne skændes?

Det spørgsmål har en del forældre stillet sig selv her under coronakrisen, for efterhånden som hjemmeisolationen trækker ud, bliver det for flere stadig sværere at finde det fornødne overskud til at klare problemerne på en god måde.

Det har betydet, at mange flere familier ringer ind til familiebehandlernes vagttelefon, fortæller leder af Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse i Børn- og Ungeforvaltningen, Trine Vadum:

- Vi kan høre, at flere og flere familier nu bliver presset, fordi den periode, hvor man skal være sammen på samme sted, er blevet forlænget. Alting foregår hjemme, og de måder, man normalt tackler situationer på, virker måske ikke mere. Som situationen er lige nu har familier ikke samme mulighed for at få hjælp af fx bedsteforældre, der i mange familier træder til, når der er behov for det.

Annonce

Her kan man få gode råd og hjælp

Familiebehandlernes vagttelefon har åbent tre timer hver formiddag, mandag til fredag. Nummeret er 61630194.

Sundhedsplejen kan kontaktes på 65515608, hvis man fx har spørgsmål om søvn, kost eller bevægelse. Åbningstiderne er mandag til onsdag fra 9-15.30, torsdag fra 9-17 og fredag fra 9-12.

Tilmeldingen til nødpasning foregår enten:

1) For skolebørn: Via skolelederen på barnets skole; 2) For børn i daginstitution: Kontakt til områdets institutionsleder; 3) For børn i dagpleje: Kontakt til enten Dagplejen Nord, Syd eller Ves, mellem klokken 6 og 8 alle hverdage.

Det er også muligt at få råd eller sparring fra SSP Odense mandag til torsdag 8.30- 16 og fredag 8.30- 14 på 65515099.

Skælder ud hele tiden

Ifølge Trine Vadum handler det om, at forældrene bliver presset derud, hvor de føler, de ikke længere kan håndtere situationen:

- Forældrene føler, de kommer til at råbe for meget af deres børn og skælde for meget ud. Når forældre fortæller om de udfordringer, de oplever, kan familiebehandleren, takket være kommunens tilbud om nødpasning, vejlede dem til at tage kontakt til lederen fra ens daginstitution eller skole, fortæller hun.

- Det kan være, det kan lade sig gøre, at børnene kommer i nødpasning et par timer om dagen eller et par gange om ugen.

Hyppige spørgsmål

Man kan fx ringe til vagttelefonen med spørgsmål om børn, der føler sig ensomme, fordi de ikke ser deres normale venner - eller hjælp til at finde en balance mellem arbejde og privatliv, når man arbejder hjemmefra. Det kan også være spørgsmål om samvær i skilsmissesager.

Foruden vagttelefonen er der også en række andre muligheder:

- Man skal ikke være bange for at tage fat i dem, man plejer at kontakte, når man synes, noget er svært med ens børn eller i familien. Snak med daginstitution, skole og benyt vagttelefonen og kig på Børn- og Ungeforvaltningens hjemmeside, hvor vi lægger idéer op til, hvordan man kan hjælpe hinanden i de her tider, siger Trine Vadum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce