Annonce
Erhverv

Pressede butikker går nye veje: Få bland selv-slik bragt til døren

Bassel Chreide har ejet slikbutikken Fætter Guf i Kattesundet siden 2014, og nu bringer han også slik ud, efter at corona-krisen har slået bunden ud af hans omsætning. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Slikbutikken bringer lakrids og vingummi til døren, gårdbutikken kører ud til kunderne med æbler og honning, tøjbutikken inviterer til facetime-shopping og selv pladebutikker leverer vinyl direkte til pick-up’en.

Svendborg: Hvis kunderne ikke kommer til os, så må vi komme til kunderne.

Sådan er der flere forretningsdrivende, der tænker i den nye corona-virkelighed, og de små butikker må gå helt nye veje for at skabe en smule omsætning, der kan holde dem oven vande.

Slikbutikken Fætter Guf i Kattesundet midt i Svendborg har set omsætningen styrtdykke i den seneste uge, og i et forsøg på at stoppe blødningen har indehaveren, Bassel Chreide, nu åbnet en webbutik på nettet, så man kan bestille og få bragt blandet slik til døren.

- Vi spurgte vores kunder, om de var interesserede i, at vi bragte slik ud, og vi fik god feedback på Facebook og gik i gang. Vi håber, at udbringningen vil øge omsætningen bare en lille smule, siger Bassel Chreide, der selv starter bilen og bringer slik ud.

Annonce

Jeg kæmper en kamp for at få lov til at være på den anden side af det her sammen med mine tre piger, og det her er en af måderne. Selvom salget er begrænset, er jeg utrolig taknemmelig over, at folk vælger at støtte mig.

Christina Eriksen, indehaver Laundry

Aftaler tid og sted

Da corona-epidemien for alvor ramte Danmark for halvanden uge siden, valgte Coop og Salling Group at stoppe salget af netop bland selv-slik i blandt andet Kvickly, Fakta, Netto og Føtex, mens norskejede Rema 1000 dengang fortsatte salget.

Det samme gjorde Bassel Chreide, og der er også stadig åbent i den fysiske Fætter Guf-butik i Kattesundet. Han understreger, at myndighederne ikke har krævet slikbutikkerne lukket.

- Men vi tager vores forholdsregler i butikken, hvor der højst må være fem personer ad gangen, hvor alle skal bruge håndsprit og handsker og holde afstand, forklarer Bassel Chreide.

Holde afstand kan man ikke i tøjbutikken Laundry i Gerritsgade, for Christina Eriksen valgte torsdag at lukke sin butik. Hun føler en moralsk forpligtigelse til at forsøge at stoppe spredningen og har derfor lukket strøgbutikken og sendt de tre ansatte hjem, men hun har samtidig åbnet en facetime-butik.

Det betyder, at man kan ringe til Christina Eriksen, der med et kamera i sin mobiltelefon viser kunden rundt blandt tøjstativerne i butikken. Kommer der en handel ud af det, pakker hun varerne og kører selv ud til kunden.

- Så aftaler vi et tidspunkt, hvor jeg stiller posen ved døren. Så ringer jeg på og går tilbage mod min bil, og så venter jeg indtil varen er hentet, fortæller Christina Eriksen, der er selvstændig uden en stor kæde i ryggen.

Afvise nye bestillinger

Christina Eriksen lægger også billeder af det nyeste forårstøj op på Instagram og Facebook, og hun er selv model på billederne.

- Her er jo ikke andre, og det hele er meget omstændeligt, men folk er enormt søde, og det giver en eller anden form for sammenhold. Jeg kæmper en kamp for at få lov til at være på den anden side af det her sammen med mine tre piger, og det her er en af måderne. Selvom salget er begrænset, er jeg utrolig taknemmelig over, at folk vælger at støtte mig, siger hun.

Christina Eriksen har ingen webshop, og sådan en er der heller ikke i frugtavler Jesper Ullemoses univers. Han holder hver lørdag åbent i gårdbutikken lidt udenfor Oure, men tiderne kalder på nye løsninger, og søndag besluttede hans hustru, Anne-Mette Ullemose, at Ullemose Frugt nu også leverer æbler og pærer, æg, honning og most til det meste af Sydfyn.

Et opslag på Facebook blev nærmest bombarderet, og mandag formiddag satte Anne-Mette Ullemose kurs mod Svendborg, Rantzausminde, Egense, Vester Skerninge, Skårup, Vejstrup, Gudme og Gudbjerg i en propfyldt varebil. Interessen var så stor, at man til sidst måtte afvise nye bestillinger.

- Vi er nødt til at tænke anderledes, og der er mange både ældre og børnefamilier, der længe har efterlyst det her tilbud, og nu var det tid at slå til, siger Jesper Ullemose, der er overvældet over interessen.

Man kan nu ringe til Christina Eriksen, der med sit kamera viser varerne i butikken Laundry. Det kaldes facetime-shopping, og er et middel, hun har taget i brug, efter at hun torsdag følte sig moralsk forpligtet til at lukke den fysiske butik i Gerritsgade. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Vi bringer – I spiller

Den største del af omsætningen i familiefirmaet kommer fra direkte salg til virksomheden Orskov Foods, mens 20-30 procent kommer fra salg i gårdbutikken og til firmaer, der er tilmeldt en frugtordning og får leveret frugt til kontoret.

- Firmafrugten er stort set gået i stå, og på den her måde kan vi begrænse tabet i gårdbutikken, men vi tænker også frem. Der er ikke meget fidus i at bringe en pose æbler til 60 kroner til Vester Skerninge, men jeg håber da, at der er kunder, der - når krisen er ovre - har lyst til at komme ud og få noget frisk luft og besøge vores butik, siger Jesper Ullemose.

I den foreningsdrevede musikbutik Vinylen i Møllergade håber Arne Larsen-Ledet, at han får masser af frisk luft i de kommende dage.

Butikken er lukket, men som en ekstra service leverer han musik til døren, hvis man handler i Vinylens webshop. Han bringer musik ud i sin lille Ape ud fra mottoet: Vi bringer – I spiller.

- Alle arbejder ulønnet i butikken, men vi har stadig husleje, der skal betales, og hvis vi ikke har nogen indtægter, så kommer vi hurtigt til at bløde. Derfor futter jeg ud med musik i en rimelig afstand fra byen, og jeg har allerede været ude fem-seks gange, fortæller Arne Larsen-Ledet.

Vinylen har også opfordret butikkens medlemmer til at købe gavekort eller betale musik forud, og det er der flere, der har gjort - i solidaritet.

_

Arne Larsen-Ledet, en af de frivillige i musikbutikken Vinylen, kører ud med musik i sin lille Ape. Privatfoto
Anne-Mette Ullemose kørte mandag rundt med æbler til det halve Sydfyn i en propfyldt varebil. Foto: Anne-Mette Ullemose
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce