Annonce
Nyborg

Pres på: Testbilerne bliver til søndag

Sådan så der ud på havnen i Nyborg onsdag formiddag. 65 stod i kø for at blive corona-testet. Foto: Mogens Rasmussen
700 borgere i kommunen er dagligt blevet testet for corona, siden testbilerne ankom i tirsdags. Ingen nye smittede i fredagens tal.
Annonce

Nyborg/Ullerslev/Ørbæk: Interessen for at blive testet for corona-virus har været meget stor blandt folk i Nyborg Kommune, og derfor er det besluttet at lade de tre testbiler blive i kommunen til og med søndag.

Testbilerne blev hentet til Nyborg tirsdag, efter det kom frem, at kommunen var udpeget som fokusområde på grund af ti smittetilfælde i løbet af en uges tid. Informationschef Lone Mørup, Nyborg Kommune, oplyser, at testbilerne de første dage har testet 700 mennesker per dag, så rigtig mange har altså været usikre på, om de har sygdommen.


Og hvis man ikke selv er blevet ringet op af Styrelsen for Patientsikkerhed, kan man også være forholdsvis sikker på, at man ikke har været i nærheden af en af de kendte smittede,

Lone Mørup, Informationschef ved Nyborg Kommune


De første resultater har imidlertid vist, at stort set ingen er smittede. De officielle tal siger, at der onsdag var registreret én ny smittet borger og torsdag ingen. Fredag lød smittetallet igen på nul. Dermed er det en mulighed, at Nyborg snart mister sin "status" som fokusområde.

Lone Mørup fortæller i øvrigt, at hun er blevet kontaktet af mange journalister, der vil vide, hvad det er for nogle grupper i kommunen, som er smittede med corona-virus.

- Men det er klart, at det kan vi ikke oplyse, når der er tale om så små tal. Så kommer vi jo alt for tæt på den enkelte borger, siger Lone Mørup.

- Men man kan da i hvert fald regne ud, at der ikke har været smitte på kommunens institutioner som plejecentre, hjemmepleje, skoler eller andet. For så ville vi jo have sagt det til offentligheden, siger hun.

På Facebook gættes der lystigt på, hvem der kan være de smittede, og hvilke grupper, der kan være tale om. Men der kommer altså ingen officielle meldinger om det.

Tidsplanen for testbilerne er: Bil et holder ved Ørbæk Midtpunkt 9.30-11 og ved Hotel Signatur i Nyborg fra 11.30 -16. Bil to starter ved Ullerslev Skole fra 9.30 til 11 og fortsætter ved Føtex i Nyborg fra 11.30-16. Bil tre er på Vesterhavnen ved Lause fra klokken 9.30 til 16.

Tidsplanen gælder fredag, lørdag og søndag.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce