Annonce
Nordfyn

Premiere på revy i Søndersø: Udsolgt på under en halv time

Både kønsneutralelyskryds i Bogense og borgmesterens flirten med nordisk mytologi kom under kærlig behandling af Søndersø Amatørteater Gruppe. Foto: Jonas Andersen
Valgflæsk med persillesjov er titlen på årets revy i Søndersø, som blev skudt i gang fredag med et storgrinende publikum. Folketingsvalget var i høj grad omdrejningspunktet.

Søndersø: Valgflæsk med persillesjov er titlen på årets Revy af Søndersø Amatørteater Gruppe (SAG), der fik premiere i Borgerhuset fredag. Ikke overraskende var omdrejningspunktet folketingsvalget og især de nye partier.

Revyholdet fik dygtigt omfavnet årets vigtigste og mest farverige kontroverser - lokale som nationale - hvilket i den grad faldt i publikums smag.

Parodien på borgmester Morten Andersen bød på en læderklædt borgmester, der så sig lun på Jim Lyngvild, der er årets æresgæst til Rosenfestivalen.

Selvom revyen bød på meget aktuelle numre, var der også et gensyn med smadremandens søster fra Søndersø, der i den grad var rasende på publikum og politikere men mest på sprognævnet og dets nye direktør.

- Hvorfor fanden i helvede fortalte alle de kloge homopissemyrelebber ikke en vis lokal sprogekvibril… sprogeksekvi… sprogsekvens... en der snakker sproget perfekt for satan i helvede, at stillingen var slået op, lød det på klingende nordfynsk fra smadrekonen, som vendte begge langfingre ud mod publikum.

Annonce
Marie Ollendorff (i midten) er vendt tilbage til SAG revyen efter 12 år, hvor hun blandt andet har lavet friluftsteater i Sønderjylland. Foto: Jonas Andersen

Politiske parodier

Salen i Borgerhuset i Søndersø var stuvende fuld, og billetterne til premieren var blevet revet væk på kun 25 minutter, da de blev sat til salg i maj, fortalte skuespiller Mogens Sørensen:

- Premieren blev hurtigere udsolgt, end den plejer. Indtil videre har vi næsten fire helt udsolgte forestillinger. Det er jo fantastisk, at man kan gøre det sådan, at der er udsolgt til premieren allerede efter 25 minutter.

På premiereaftenen var der også premiere til Trine Andersen, der tidligere har stået på scenen i Skåstrup Revyen.

- Det var så fedt. Det var et godt publikum, som virkelig fangede vores jokes, lød det fra hende efter showet.

Revyholdet har forberedt sig siden februar. De har øvet en gang om ugen.

Resten af holdet består af Birthe Vennerstrøm, Marie Ollendorff, Inge Nielsen, Anne Hjortebjerg, Frank Aldi Nilsson, Mogens Sørensen og Claus Knudsen, mens Lise Korsgaard Ørtved er instruktør og Svend Erik Jensen kapelmester.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce