Annonce
Nordfyn

Premiere på revy i Søndersø: Udsolgt på under en halv time

Både kønsneutralelyskryds i Bogense og borgmesterens flirten med nordisk mytologi kom under kærlig behandling af Søndersø Amatørteater Gruppe. Foto: Jonas Andersen
Valgflæsk med persillesjov er titlen på årets revy i Søndersø, som blev skudt i gang fredag med et storgrinende publikum. Folketingsvalget var i høj grad omdrejningspunktet.
Annonce

Søndersø: Valgflæsk med persillesjov er titlen på årets Revy af Søndersø Amatørteater Gruppe (SAG), der fik premiere i Borgerhuset fredag. Ikke overraskende var omdrejningspunktet folketingsvalget og især de nye partier.

Revyholdet fik dygtigt omfavnet årets vigtigste og mest farverige kontroverser - lokale som nationale - hvilket i den grad faldt i publikums smag.

Parodien på borgmester Morten Andersen bød på en læderklædt borgmester, der så sig lun på Jim Lyngvild, der er årets æresgæst til Rosenfestivalen.

Selvom revyen bød på meget aktuelle numre, var der også et gensyn med smadremandens søster fra Søndersø, der i den grad var rasende på publikum og politikere men mest på sprognævnet og dets nye direktør.

- Hvorfor fanden i helvede fortalte alle de kloge homopissemyrelebber ikke en vis lokal sprogekvibril… sprogeksekvi… sprogsekvens... en der snakker sproget perfekt for satan i helvede, at stillingen var slået op, lød det på klingende nordfynsk fra smadrekonen, som vendte begge langfingre ud mod publikum.

Marie Ollendorff (i midten) er vendt tilbage til SAG revyen efter 12 år, hvor hun blandt andet har lavet friluftsteater i Sønderjylland. Foto: Jonas Andersen
Annonce

Politiske parodier

Salen i Borgerhuset i Søndersø var stuvende fuld, og billetterne til premieren var blevet revet væk på kun 25 minutter, da de blev sat til salg i maj, fortalte skuespiller Mogens Sørensen:

- Premieren blev hurtigere udsolgt, end den plejer. Indtil videre har vi næsten fire helt udsolgte forestillinger. Det er jo fantastisk, at man kan gøre det sådan, at der er udsolgt til premieren allerede efter 25 minutter.

På premiereaftenen var der også premiere til Trine Andersen, der tidligere har stået på scenen i Skåstrup Revyen.

- Det var så fedt. Det var et godt publikum, som virkelig fangede vores jokes, lød det fra hende efter showet.

Revyholdet har forberedt sig siden februar. De har øvet en gang om ugen.

Resten af holdet består af Birthe Vennerstrøm, Marie Ollendorff, Inge Nielsen, Anne Hjortebjerg, Frank Aldi Nilsson, Mogens Sørensen og Claus Knudsen, mens Lise Korsgaard Ørtved er instruktør og Svend Erik Jensen kapelmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce