Annonce
Nordfyn

Premiere på revy i Søndersø: Udsolgt på under en halv time

Både kønsneutralelyskryds i Bogense og borgmesterens flirten med nordisk mytologi kom under kærlig behandling af Søndersø Amatørteater Gruppe. Foto: Jonas Andersen
Valgflæsk med persillesjov er titlen på årets revy i Søndersø, som blev skudt i gang fredag med et storgrinende publikum. Folketingsvalget var i høj grad omdrejningspunktet.

Søndersø: Valgflæsk med persillesjov er titlen på årets Revy af Søndersø Amatørteater Gruppe (SAG), der fik premiere i Borgerhuset fredag. Ikke overraskende var omdrejningspunktet folketingsvalget og især de nye partier.

Revyholdet fik dygtigt omfavnet årets vigtigste og mest farverige kontroverser - lokale som nationale - hvilket i den grad faldt i publikums smag.

Parodien på borgmester Morten Andersen bød på en læderklædt borgmester, der så sig lun på Jim Lyngvild, der er årets æresgæst til Rosenfestivalen.

Selvom revyen bød på meget aktuelle numre, var der også et gensyn med smadremandens søster fra Søndersø, der i den grad var rasende på publikum og politikere men mest på sprognævnet og dets nye direktør.

- Hvorfor fanden i helvede fortalte alle de kloge homopissemyrelebber ikke en vis lokal sprogekvibril… sprogeksekvi… sprogsekvens... en der snakker sproget perfekt for satan i helvede, at stillingen var slået op, lød det på klingende nordfynsk fra smadrekonen, som vendte begge langfingre ud mod publikum.

Annonce
Marie Ollendorff (i midten) er vendt tilbage til SAG revyen efter 12 år, hvor hun blandt andet har lavet friluftsteater i Sønderjylland. Foto: Jonas Andersen

Politiske parodier

Salen i Borgerhuset i Søndersø var stuvende fuld, og billetterne til premieren var blevet revet væk på kun 25 minutter, da de blev sat til salg i maj, fortalte skuespiller Mogens Sørensen:

- Premieren blev hurtigere udsolgt, end den plejer. Indtil videre har vi næsten fire helt udsolgte forestillinger. Det er jo fantastisk, at man kan gøre det sådan, at der er udsolgt til premieren allerede efter 25 minutter.

På premiereaftenen var der også premiere til Trine Andersen, der tidligere har stået på scenen i Skåstrup Revyen.

- Det var så fedt. Det var et godt publikum, som virkelig fangede vores jokes, lød det fra hende efter showet.

Revyholdet har forberedt sig siden februar. De har øvet en gang om ugen.

Resten af holdet består af Birthe Vennerstrøm, Marie Ollendorff, Inge Nielsen, Anne Hjortebjerg, Frank Aldi Nilsson, Mogens Sørensen og Claus Knudsen, mens Lise Korsgaard Ørtved er instruktør og Svend Erik Jensen kapelmester.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce