Annonce
Navne

Premiere på Odense Sommerrevy: Endelig, endelig! Den første forestilling er skudt i gang

Sønderborgrevyen: Jeff Scherlund, Lone Rødbroe, Carsten Svendsen, Jeanne Boel og Jesper Lundgaard. Foto: Vibeke Volder
Forventningerne og glæden var højere end normalt ved en premiere, da Odense Sommerrevy tog hul på kulturens genåbning.

De var glade, alle de revyskuespillere, -direktører og -instruktører, der dukkede op til premieren på Odense Sommerrevy på Engen. Ikke så meget over vejret - for det regnede en del, inden de nåede frem til den røde løber, som heldigvis var lagt indendørs. Og indenfor kunne kulturminister Joy Mogensen åbne ballet.

Men over at der nu er håb for, at deres egne revyer også kommer i gang.

Som Sønderborgrevyen, der dukkede op i samlet flok ret tidligt på aftenen.

Annonce

- Det er stort i dag, og vi har glædet os. Men vi har også været spændt lige til det sidste, fortæller skuespiller Jeanne Boel, der også er en af lederne i Sønderborgrevyen, der har premiere den 29. maj.

Mads Nørby i sin kendte premiere-frakke. Foto: Vibeke Volder

Dagen efter har Kerteminde Revyen premiere, og skuespillerne øver lige i øjeblikket i København, men dukker op på Nordøstfyn mandag den 17. maj, kunne direktør Mads Nørby fortælle.

Nørby har netop fået titel af administrerende redaktør.  Han har stået i spidsen for et avisprojekt, hvor fem store Kerteminde-begivenheder er gået sammen om at profilere byen og deres arrangementer. Det drejer sig om Kerteminde Revyen, Kirsebærfestivalen, Kræmmermarkedet, Havnefesten og NU-festivalen.

Med sig som ledsager på Engen havde Mads en af sine spillere, Farshad Kholghi, mens Kim Hammelsvang dukkede op lidt senere.

Kim Hammelsvang. Foto: Vibeke Volder

- Jeg kommer lige fra bisættelse af min meget gode ven og mentor Steen Springborg. Vi delte garderobe på Det Ny Teater i fire år. Så hvis jeg skulle have spillet forestilling i aften, ville jeg have dedikeret den til Steen, fortalte Kim Hammelsvang, der efter Kerteminderevyen skal lave "Atlantis" med blandt andre Stig Rossen fra Odense Sommerrevy.

- Det er vores mand, fortalte skuespiller Jesper Asholt om Stig Rossen.

Jesper Lohmann kom med ledsager. Foto: Vibeke Volder

Asholt var kommet sammen med kollega Jesper Lohmann for at se Rossen, som de optræder sammen med i More Jacks Forever.

- På vej ud til Engen kom vi forbi Sukkerkogeriet, hvor skuespillerskolen i sin tid lå, og hvor jeg blev uddannet i slutningen af 1980'erne, lød det fra Lohmann, der i øvrigt optræder på Odense Teater til oktober i "Tillykke, Otto".

Dér er Jacob Schjødt for nylig blevet direktør, og han kunne på den røde løber fortælle, at han fik overrakt nøglerne til sit nye hus i torsdags - kun 500 meter fra Engen - og når håndværkerne er færdige, flytter familien ind i slutningen af juni.

Joachim Knop og Mikkel Schrøder morede sig allerede inden revyen. Foto: Vibeke Volder

Det er kun nogle få år siden, at Joachim Knop sang opera på Engen. Nu kan han snart ses i Rottefælderevyen i Svendborg.

- Jeg flyttede til Skårupøre for en uges tid siden og bader i havet hver morgen, inden jeg frisk møder op til prøverne på Svendborg Teater, kunne Knop fortælle.

Mange film har han været med i, men aldrig prøvet revy.

Jan Schou og Kirsten Siggaard. Foto: Vibeke Volder

Det har nogle af hans medspillere, Jan Schou og Mikkel Schrøder, til gengæld.

- Jeg er hårdt spændt for i øjeblikket, hvor jeg pendler frem og tilbage mellem Valby og Svendborg. Det er kun fem uger siden, jeg fik en søn, og min kone, Christine Astrid, er travlt optaget af Kerteminde Revyen, oplyste Schrøder.

En anden meget rutineret revyrotte er Flemming Krøll, der i mange år stod for Nykøbing F-revyen, men han er stadig inden for branchen.

- 22. maj er der optagelsesprøve på en helt ny revyskole, jeg har oprettet i Nykøbing, afslører han og fortæller samtidig, at Mick Øgendahl, Joy-Maria Frederiksen og Henrik Lykkegaard bliver blandt underviserne.

Liselotte Krogager kunne fortælle, at hun som så mange andre revykunstnere er godt i gang med prøverne. I mandags i Ganløserevyen med premiere i juni.

Jacob Haugaard var til Odense Sommerrevy for anden gang i sit liv. Komikeren, der stammer fra Aarhus, har boet i Husby nær Middelfart i 10 år, og overvejer også i sommer at se de to andre store fynske revyer.

Ellers mener han, at showbizz under coronaen har været en slatten affære.

En anden Jacob - Morild - havde taget søn Nikolaj og datter Clara med til premiere for at se hustru Mette Marckmann på scenen. Clara kender dog forestillingen, for hun er medinstruktør på den, og hun havde en god mavefornemmelse.

Silas Holst bar som så mange andre mundbind. Foto: Vibeke Volder

Blandt de mange premieregæster sås også tidligere minister Helge Sander, skuespillerne Charlotte Guldberg, Christiane Gjellerup Koch, Pernille Schrøder, Rasmus Krogsgaard, Silas Holst og Kirsten Siggaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce