Annonce
Faaborg-Midtfyn

Praktiserende læger om sundhedshus: Kom med et seriøst kommunalt udspil

Lisbeth Munche Møller efterlyser bedre samarbejde med i kommunen. Foto: Bent Warncke
Lægerne efterlyser generelt et bedre samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune - det er faktisk et intenst ønske, lyder det fra lægeformand.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Kan etableringen af et sundhedshus i Faaborg bidrage til at fremme rekrutteringen af praktiserende læger til Faaborg-området, er kommunens læger selvfølgelig parat til at bidrage til en løsning. Sådan lyder det fra Lisbeth Munche Møller, praktiserende læge i Nr. Lyndelse og ny lokalformand for de praktiserende læger i Faaborg-Midtfyn.

Men når det så er sagt, lægger hun ikke skjul på, at samarbejdet mellem lægerne og kommunen, har haltet i nogle år. Der er plads til forbedringer, understreger hun.

- Lige nu mangler vi en sundhedschef (stillingen er pt. ledig efter Dorthe Lykke Jensen stoppede i februar 2020), og der er et helt ny hold af embedsmænd. Der har været rigtig meget udskiftning på ledelsesgangen i Faaborg-Midtfyn Kommune, og det har præget samarbejdet. Det kan blive meget bedre, hvis der kommer nogle mere tydelige personer på banen, siger hun.

I kommunens udspil til et sundhedshus i Faaborg efterlyser hun mere substans. Hvad er det kommunen vil? Hvilke tanker gør man sig? Hvad mener kommunen, et sundhedshus skal rumme?

- Vi har jo for et par år siden haft et pilotprojekt med et sundhedshus (i Nr. Lyndelse, red.), der blev stoppet, fordi der ikke var penge til det længere. Desværre sker det for ofte (i FMK, red.), at når man har brugt tid, energi og ressourcer på at få løbet et projekt i gang, så stopper det igen, fordi der ikke lige er penge til det mere, siger Lisbeth Munche Møller.

Men - og det understreger Lisbeth Munche Møller flere gange:

- Hvis der er noget, de praktiserende læger i den her kommune virkelig ønsker sig, er det at få et bedre samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune. En faglig og organisatorisk bedre måde at samarbejde med kommunen på, det vil vi hjertens gerne. Det er faktisk et intenst ønske fra de praktiserende læger, siger hun.

Annonce

Savner noget myndighed

Manglen på substans og "myndighedsfokus" gør, at hun er lidt skeptisk med hensyn til at kunne mobilisere sine godt 30 lægekolleger i Faaborg-Midtfyn Kommune til dialogmødet den 25. juni.

- De praktiserende læger er travle folk, der har mange jern i ilden, så der skal være noget kød på og nogle gode oplæg, hvis man skal tromme folk sammen. Lige nu er der så lidt kød på, at jeg kan frygte for fremmødet. Spørgsmålet er jo, om det er nu, vi skal bruge vores kræfter, siger hun.

Men ønsker I læger egentlig et sundhedshus?

- Vi vil gerne vide, hvad det er, de mener med et sundhedshus? Hvad er det, de tænker, der skal fyldes i sådan et hus? Lige nu er der lige lovlig meget "uld-i-mund" i det her for os. Vi har fået fire sætninger om et sundhedshus. Vi efterlyser et mere seriøst udspil fra kommunen, og så vil vi gerne have nogle mennesker i tale, der har kompetence til at kunne følge op på og gå videre med tingene, siger hun.

Men har I som praktiserende læger ingen ønsker til et eventuelt sundhedshus?

- Vi har mange, men vi står faktisk et sted, hvor vi har forsøgt at samarbejde med FMK på forskellig vis i en del år, og vi har allermest brug for noget kontinuitet og nogle mennesker, der stiller op og siger, at det er det her, vi vil - det er det her, vi arbejder på - og så aflyser man det ikke bare. Den seriøsitet efterlyser vi. Vi har brug for at se en ny sundhedschef i øjnene. Vi vil jo samarbejde om at få en højere sundhedsfaglig kvalitet i den her kommune. Det er det, vi vil. Om det er et sundhedshus med mursten eller noget andet - det handler om at have et kontinuerligt samarbejde, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce