Annonce
Læserbrev

Praksis. En læge til Vollsmose

Annonce

Læserbrev: Annette Blynel, medlem af regionsrådet for SF, skriver i Fyens Stiftstidende torsdag 28. maj om muligheden for at skabe et sundhedsfagligt tilbud i Vollsmose.

Jeg er enig med AB i at et nært sundhedsfagligt tilbud kan medvirke til at reducere ulighed i sundhed, og at det er på sin plads at forsøge at skabe sådan et tilbud i Vollsmose.

AB skriver til gengæld, at ”de praktiserende lægers Organisation (PLO) siger nej, det vil vi ikke”. Det er naturligvis forkert. PLO er interesseorganisation for praktiserende læger, men har ikke magt til at bestemme, hvor praktiserende læger vælger at slå sig ned for at drive praksis. Beslutningen om, hvilken åben plads i praksis man vil arbejde i som praktiserende læge, er alene den enkelte læges.

Tilmed har folketinget i 2013 under (daværende SF) sundhedsminister Astrid Krag ved lov fjernet de praktiserende lægers indflydelse på planlægningen af, hvor der etableres lægepraksis. Det er derfor nu alene op til regionen at beslutte, hvor man gerne vil etablere lægepraksis, men det er op til den enkelte praktiserende læge, om hun finder det attraktivt at drive lægepraksis der, hvor regionen beslutter at ville skabe mulighed for det.

Når de hidtidige forsøg på at tiltrække praktiserende læger til Vollsmose er slået fejl, skyldes det, at de vilkår man har tilbudt, ikke har været attraktive nok til at kompensere for det store ekstraarbejde, der ligger i at være praktiserende læge for ofte fremmedsprogede patienter, som ofte har tunge sociale problemer. Læger har pligt til at hjælpe alle de patienter, de har tilmeldt, og PLO ser meget gerne, at alle i Danmark har adgang til en rigtig familielæge, men den enkelte læge driver sin praksis som en virksomhed og har ingen hverken moralsk eller aftalebetinget pligt til at gøre det et sted, hvor det er svært at drive virksomheden på fornuftige vilkår.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce