Annonce
Sport

Pragtmål sender Inter til tops efter tidlig modgang

Daniele Mascolo/Reuters
Inter var bagud ved pausen, men vandt alligevel over Verona og er tilbage i spidsen for Serie A.

Inter er tilbage på førstepladsen i Serie A, i hvert fald indtil Juventus har spillet søndag aften på hjemmebane mod Milan.

Lørdag aften vandt Inter nemlig 2-1 på hjemmebane over Verona og bragte sig på 31 point for 12 kampe, mens Juventus har 29 point for 11 spillede opgør.

Inter bevægede sig ellers på kanten af en skuffelse og var bagud 0-1, men med to mål i anden halvleg - herunder en perle til 2-1 - fik favoritten sin pligtsejr i Milano.

Verona kom foran på et straffespark efter 19 minutter. Med det blotte øje var det svært at se, at Inter-keeper Samir Handanovic fældede Mattia Zaccagni, og det kunne ligne film fra Verona-angriberen, men efter VAR-gennemsyn pegede dommeren på pletten.

Fra 11 meter sparkede Valerio Verre 1-0-målet sikkert og hårdt i kassen.

I resten af halvlegen pressede Inter for udligning, og det var uhyre tæt på efter 43 minutter.

Romelu Lukaku afsluttede fra en lidt spids vinkel efter et gennemspillet angreb, og bolden dansede på målstregen, før keeper Marco Silvestri fik afværget situationen.

Inden pausen reddede han også et stærkt hovedstød fra selv samme Lukaku, og Verona holdt dermed føringen til pausen.

Udeholdet holdt stand indtil det 65. minut, hvor Matías Vecino pandede et indlæg fra højre i nettet til 1-1.

Inter måtte vente til det 83. minut med sejrsmålet. Nicolo Bartella tog nogle træk uden for feltet og endte med at knalde bolden op i målhjørnet fra godt 20 meter. Et fremragende mål, der fik holdkammerater, træner Antonio Conte og tilskuerne til at eksplodere i jubel.

I lørdagens sene kamp skuffede Napoli igen, denne gang med 0-0 hjemme mod danskerklubben Genoa, der gav fuld spilletid til Peter Ankersen, Lasse Schöne og Lukas Lerager.

Napoli ligger på syvendepladsen hele 12 point efter førerholdet fra Inter, mens Genoa med uafgjort kravlede over nedrykningsstregen. Genoa kan dog dumpe ned under den igen søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Annonce